Trods Karup-nedtur: Lokal folketingspolitiker tilfreds med forsvarsforlig

Kristian Pihl Lorentzen (nummer to fra venstre - her flankeret af Søren Pind og Ulrik Wilbek) er tilfreds med det nye forsvarsforlig. Foto: Lars Juul

Trods Karup-nedtur: Lokal folketingspolitiker tilfreds med forsvarsforlig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det lokale folketingsmedlem Kristian Pihl Lorentzen er tilfreds med det nye forsvarsforlig, selvom det formentlig betyder færre arbejdspladser ved Flyvestation Karup.

Karup: Det nyligt underskrevne forsvarsforlig betyder, at Flyvestationen Karup frem til 2023 må vinke farvel til 50 arbejdspladser.

Forsvarsforliget skal nemlig fjerne en del officerstillinger til fordel for flere konstabler. Region Midtjylland får i alt 200 nye arbejdspladser, men få af dem er placeret i Viborg.

Folketingsmedlem og medlem af forsvarsudvalget, Kristian Pihl Lorentzen (V), mener, at det er fagligt velbegrundet at nedlægge officerstillingerne, men udtrykker også en vis ærgrelse over Viborgegnens tab af arbejdspladser.

- Det er selvsagt ærgerligt set med lokale øjne. Til gengæld får mange af de dygtige ansatte i Karup en ny mulighed for lejlighedsvis tjeneste ved det nye brigadehovedkvarter i Holstebro - og dermed styrkede muligheder for en god og spændende karriere i landsdelen uden flytninger af familien, siger han.

Fra januar 2018 til udgangen af 2023 kommer der til at ske flere sammenlægninger i Karup. Blandt andet skal Danske Divisions stab og Hærstaben sammenlægges i Karup. Det betyder flere arbejdspladser, men på grund af andre effektiviseringer skal nogle stillinger altså nedlægges.

Men Kristian Pihl Lorentzen er ikke sikker på, at det ender med 50 færre stillinger:

- Som noget nyt er Folketinget gået væk fra mikromanagement i forsvaret. Over perioden får Forsvaret bedre mulighed for at placere stillingerne, så det giver mening. Så det kan være, det ender med færre eller flere nedlagte stillinger i Karup, forklarer folketingsmedlemmet.

Overordnet tilfreds

Kristian Pihl Lorentzen har som uddannet major selv stor tilknytning til forsvaret. Og på trods af lokale effektiviseringer er han glad for aftalen som helhed.

- Som lokal vil man altid kunne ønske mere til Karup, men det er alt i alt en rigtig god aftale. Vi har et mål om at slanke de højere rangerende stabe og styrke den operative kommando, fortæller Kristian Pihl Lorentzen, der stadig mener, at flyvestationen vil være en særdeles attraktiv arbejdsplads i Forsvaret.

Forsvarsforliget er allerede trådt i kraft og skal effektueres over de næste seks år.

Trods Karup-nedtur: Lokal folketingspolitiker tilfreds med forsvarsforlig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce