Tv-direktør om mediernes magt - og afmagt

Ivar Brændgaard holder foredrag i Hammershøj på onsdag.

Tv-direktør om mediernes magt - og afmagt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hammershøj: "Mediernes magt - og snarlige afmagt" er titlen på et foredrag, som tidligere direktør for TV Midt-Vest Ivar Brændgaard holder i Hammershøj onsdag den 14. marts klokken 19.

Ivar Brændgaard vil fortælle om, hvordan medierne blev kaldt den fjerde statsmagt og i en nær fortid var nåleøjet, der bestemte, hvad der skulle kastes lys over, og hvad der skulle overses.

Medierne filtrerede og udvalgte, hvad læsere, lyttere og seere skulle vide om verden, Danmark og det lokale område. De kaldte det med Ivar Brændgaards ord prioritering, men ofte var der tale om vilkårlighed.

I foredraget vil den tidligere tv-direktør fortælle om, hvordan mediernes magt er under snarlig afvikling. Avisabonnementerne styrtdykker år efter år, kun folk over 50 år ser det tv, der bliver udbudt, når det bliver sendt (flow-tv), og annoncekronerne forsvinder ud af landet til nogle få magtfulde udlændinge.

De nye sociale medier gør det muligt for for eksempel politikere og interesseorganisationer at få deres budskaber uredigeret ud til de udvalgte modtagere, og det er der både spændende og uhyggelige perspektiver i.

De kendte mediers nedtur skaber et magt-tomrum, der kan blive særdeles farligt for folkestyre og demokrati. En præsidents tweets, bevidste løgnehistorier og russernes påvirkning af demokratiske valg via Facebook kan få os til at længes tilbage til de traditionelle mediers troværdige filtrering af nyhedsstrømme.

Foredraget i Hammershøj Forsamlingshus arrangeres af Landbosenior Purhus-Tjele. Alle er velkomne. Medlemmer skal betale 50 kroner for entre og kaffe og ikke-medlemmer 100 kroner, oplyser foreningen.

jak

Tv-direktør om mediernes magt - og afmagt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce