Vælgermøde i Ulbjerg om vind og skoler

Omkring 50 borgere mødte op i Ulbjerg Forsamlingshus til vælgermøde. Foto: Lars Rasborg

Vælgermøde i Ulbjerg om vind og skoler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lige godt 50 borgere deltog i vælgermødet i Ulbjerg mandag aften, hvor tre kandidater til kommunalvalget blandt andet debatterede om skoler i yderområder, vindenergi og rensningsanlæg.

Ulbjerg: Tre byrådskandidater bød mandag aften borgere i Ulbjerg til vælgermøde i byens forsamlingshus. Mette Nielsen (S), Elo Nielsen (SF) og Kurt Johansen (SF) deltog i det to timer lange møde, hvor flere emner blev vendt af de omkring 50 deltagende.

Kandidaterne fik på tre minutter lov til at præsentere, hvad de hver især gik ind for, inden ordstyrer Michael Mikkelsen gav ordet til de fremmødte. Og her var der rigeligt at tage fat på, for der var flere, som havde noget på sinde. En herre ville først høre, hvad en kommunaldirektør får i løn, hvilket han ikke fik et klart svar på, hvorefter han spurgte ind til Viborg Kommunes planer med vindmøller.

- Jeg håber, at når stemmerne er talt op, at der efterfølgende bliver prioriteret vindenergi i de næste fire år, måske kan de opstilles på militærarealer, sagde Mette Nielsen først.

Elo Nielsen mente, at kommunen har et problem med at opfylde de grønne målsætninger, og påpegede, at man flere gange har forsøgt at sætte vindmøller op. Kurt Johansen var enig med sine politiske kollegaer, men opfordrede også til at tænke mere kreativt:

- Vi skal ikke bare tænke vindmøller, men også biogas, elbiler, brintproduktion og overskudsvarme. At få de kommunale biler på grønnere brændstof er for eksempel en start.

Fra venstre: Kurt Johansen (V), Mette Nielsen (S) og Elo Nielsen (SF) deltog alle i mødet. Foto: Lars Rasborg
Fra venstre: Kurt Johansen (V), Mette Nielsen (S) og Elo Nielsen (SF) deltog alle i mødet. Foto: Lars Rasborg

Spildevand og fjorden

Miljøet var et af de områder, der blev stillet flest spørgsmål til. Udover grøn energi ville John Thomsen høre, om det kom på tale, at der skulle ligge et rensningsanlæg ved Ulbjerg. Især fordi det ville ligge tæt på Viborg Kommunes eneste badestrand. Og Elo Nielsen var da også enig i, at det ikke var ideelt.

- Helt ideelt skal spildevandet ud i Kattegat, måske gennem store rør. Det drejer sig for øvrigt ikke om mere spildevand end nu, men om at få centraliseret det nuværende, sagde Elo Nielsen.

Mette Nielsen var her uenig i, at Mariagerfjord Kommune ville tage imod Viborg Kommunes spildevand, og hun opfordrede til at sætte planerne i bero og i stedet finde den bedste løsning.

Der blev også spurgt ind til, hvordan man sikrede vandkvaliteten fra sprøjtegifte i området, specielt ved de private vandværker. Her var alle kandidater enige om, at man burde finde en løsning, hvor både vandet blev sikret, men også landmanden skal behandles ordentligt.

 

Aftenens ordstyrer var Michael Mikkelsen (t.h). Foto: Lars Rasborg
Aftenens ordstyrer var Michael Mikkelsen (t.h). Foto: Lars Rasborg

Skole i Ulbjerg?

Én politisk kartoffel var varmere end de andre; skoleområdet. Kunne borgerne i Ulbjerg se frem til at miste deres skole?

- Små, velfungerende skoler med nok børn skal ikke lukkes, svarede Kurt Johansen kort, og Mette Nielsen var endnu mere kortfattet:

- Nej, vi skal ikke lukke skoler.

Elo Nielsen mente heller ikke, at der i de kommende fem år skulle lukkes skoler. Men det var ikke det vigtigste i sammenhængen:

- Der er underskrevet et forlig, hvori der ikke skal lukkes skoler de næste fem år. Men vi skal ikke lade skolepolitik blive lokalpolitik. Det vigtigste er, at vi får kvalificeret undervisning, mente han.

Svarene medførte spørgsmål om, hvor mange børn var nok, og om det senere ville blive aktuelt at lukke skoler. En borger mente, at skolen i Ulbjerg leverer dygtige elever, hvorfor det ikke gav mening at flytte elever til Skals for eksempel. Hertil var svaret fra klart fra Mette Nielsen.

- Jeg har det sådan, at fred være med at skoler koster mere i Ulbjerg end i Viborg. Vi skal understøtte mangfoldigheden og anderkende forskelligheden i kommunen.

Kurt Johansen mente desuden, at det var vigtigt at holde det attraktivt for borgere at flytte til byer ude i kommunens opland.

De mest debatterede emner var miljø og skoler. Foto: Lars Rasborg
De mest debatterede emner var miljø og skoler. Foto: Lars Rasborg

Flere møder

Der blev også talt om fordelingen af kulturmidler på mødet og udviklingen inden for undervisningsområdet, inden ordstyren gav kandidaterne hver to minutter til at afrunde. Hermed sluttede et møde med spørgelystne borgere i Ulbjerg, og både borgere og politikere kunne drage ud i den kolde novemberluft.

Vælgermøderne fortsætter i det nordlige opland. Tirsdag aften er der vælgermøde i Møldrup, hvor Anders Korsbæk (V) sidder ved bordet med Mette Nielsen og Elo Nielsen, inden Kurt Johansen igen støder til onsdag i Skals.

Foto: Lars Rasborg
Foto: Lars Rasborg
Foto: Lars Rasborg
Foto: Lars Rasborg

Vælgermøde i Ulbjerg om vind og skoler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce