Varmeformand ærgrer sig over afgørelse

Stoholm Fjernvarmes andel af geotermi-regningen lyder på 3,5 millioner kroner plus renter og udgifter til advokatbistand undervejs. Arkivfoto: Morten Dueholm

Varmeformand ærgrer sig over afgørelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Formanden for Stoholm Fjernvarme ærgrer sig over landsrettens afgørelse i geotermi-sagen - en afgørelse der endegyldigt sender en regning på godt 10 millioner til varmeværkerne i Stoholm, Skals og Løgstrup.

Stoholm: - Det er bare ærgerligt. Jeg havde håbet på en anden konklusion, så det ærgrer mig da. Men det må vi jo tage til efterretning.

Sådan siger formanden for Stoholm Fjernvarme, Henry Jensen, efter, at Vestre Landsret har stadfæstet afgørelsen i geotermi-sagen, og dermed endegyldigt sender en regning på godt 10 millioner kroner plus renter til de tre lokale fjernvarmeværker i Skals, Stoholm og Løgstrup.

Som folkebladet skrev torsdag så har landsretten stadfæstet byrettens dom fra september 2016, om at varmeværkerne har andel i efterregningen efter forsøget på at finde geotermi-varme i undergrunden ved Kvols. Et projekt der havde kostet 165 millioner kroner, da byrådet lukkede det i 2012. Først ledet af Viborg Fjernvarme og siden af Energi Viborg.

De tre lokale værker mener, at de blev smidt ud, da Energi Viborg overtog, og dermed ikke hæftede for gælden, men retsinstanserne fandt altså, at værkerne hænger på deres del af regningen, som blev oparbejdet, da Viborg Fjernvarme stod i spidsen for projektet.

- Der er ingen referater fra dengang, så det er påstand mod påstand. Så forløbet har været mystisk, siger Henry Jensen.

Ender hos forbrugerne

Nu skal man så finde ud af, hvordan regningen i blandt andet Stoholm skal finansieres, fortæller formanden.

- Os tre varmeværker mødes med vores advokat i næste uge for at finde ud af hvordan det skal foregå. Vi har allerede betalt, men den betaling skal jo finansieres, og der er ikke andre til at betale end forbrugerne. Men jeg håber, at vi kan få lov til fordele det, så en Stoholm-forbruger eksempelvis skal betale ekstra 100 kroner om måneden i en årrække. Og så håber vi, at vi med alternative varmekilder kan spare lidt penge der, siger Henry Jensen, der ikke mener, at værkerne kunne have handlet anderledes undervejs.

Oven i de 10,3 millioner kroner - fordelt med 3,8 millioner til Skals, 3,5 millioner til Stoholm og cirka tre millioner til Løgstrup - skal varmeværkerne betale tilsammen 2,7 millioner kroner i renter til Energi Viborg. Og dertil kommer de respektive varmeværkers udgifter til advokatbistand i både byret og landsret.

Varmeformand ærgrer sig over afgørelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce