Vuggestue i Klejtrup definitivt droppet

Der bliver ikke etableret en kommunal vuggestuegruppe i Klejtrup, har politikerne i byrådets børne- og ungdomsudvalg besluttet. Arkivfoto: Morten Stricker

Vuggestue i Klejtrup definitivt droppet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børne- og ungdomsudvalget siger nej til en vuggestuegruppe i Klejtrup. Politikerne mener, at der er mere behov for daginstitutionsbyggerier andre steder i kommunen.

Klejtrup: Så har byrådets børne- og ungdomsudvalg besluttet, at der ikke skal etableres en kommunal vuggestue i Klejtrup.

Udvalgsformand Per Møller Jensen (S) siger om beslutningen, at Viborg Kommune med de begrænsede anlægsrammer, der er aftalt mellem regeringen og Kommunernes Landsforening må prioritere anlægskronerne de kommende år. Og her er vurderingen altså, at behov for etablering af nye daginstitutioner og udbygning andre steder i kommunen - begrundet i stigende børnetal og tilflytning - må komme foran.

Desuden henviser Per Møller Jensen til, at forældre i Klejtrup foruden de helt lokale dagplejere har mulighed for at få deres 0-2-årige børn passet i vuggestuer i enten Skals eller Møldrup. Og at der er ledige pladser i Møldrup.

Ønske fra borgergruppe

Baggrunden for den politiske stillingtagen er, at byrådet i forbindelse med sit seneste budgetforlig fra efteråret 2018 aftalte, at "partierne er enige om, at behovet for oprettelse af vuggestuepladser i Klejtrup i forbindelse med den samdrevne institution (Brattingsborgskolen og børnehaven Tumlehøj) oversendes til endelig stillingtagen i børne- og ungdomsudvalget".

Allerede for tre år siden bad en lokal borgergruppe kommunen om at få oprettet en vuggestue i Klejtrup. Sagen blev dog henlagt, da kommunen ikke kunne blive enige med en nabo til Tumlehøj om et grundkøb til en vuggestue. Siden har det været overvejet at ombygge børnehaven, så der også kan blive plads til en vuggestuegruppe på 12-15 børn. Ombygningen, der er beregnet til at koste 3,6 millioner kroner, er altså nu definitivt droppet.

Vuggestue i Klejtrup definitivt droppet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce