- Det her er ikke set før i Viborg

Thijs Nijhuis er klar til at løbe rigtig hurtigt på 3000 meter i Viborg. Foto: Tracks.

- Det her er ikke set før i Viborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tirsdag i næste uge danner Viborg Atletikstadion ramme om et 3000 meter løb i topklasse efter dansk målestok. Blandt andre Thijs Nijhuis samt OL- og EM-deltager Ole Hesselbjerg vil forsøge at komme i mål på under otte minutter.

Viborg: Der er store forventninger til tirsdag aften den 14. august på Viborg Atletikstadion. Her vil nogle af Danmarks bedste løbere dyste i fire forskellige discipliner: 100 meter, 200 meter, 800 meter og 3000 meter.

Det er første gang, at Viborg Atletik og Motion lægger bane til et stævne på så højt et niveau, og det kan kun lade sig gøre, fordi klubben nu råder over et elektronisk tidtagningssystem. Det blev der samlet ind til sidste efterår, hvor det lykkedes at skrabe 120.000 kroner sammen.

Det er den frivillige organisation Tracks, som i samarbejde med Viborg Atletik og Motion arrangerer stævnet den 14. august. Det er en del af den såkaldte Grand Prix Serie, som består af 12 stævner fordelt over hele landet. Til stævnerne er der fokus på hurtige tider frem for placeringer.

I Viborg samler opmærksomheden sig først og fremmest om 3000 meteren, hvor den lokale eiliteløber Thijs Nijhuis har været med til at samle nogle hurtige herrer. De vil forsøge at løbe under 8 minutter på distancen.

- Feltet vil være ligeså stærkt som til det danske mesterskab. Det bliver utrolig fedt at få så stærke folk til Viborg, og det bliver spændende at se, hvad vi kan gøre i fællesskab. Det bliver ikke nogen nem mission at løbe under 8 minutter, og blandt deltagerne er det kun mig selv, som har gjort det - og det var tilbage i 2015, siger Thijs Nijhuis.

- Vi kunne da godt have sagt 8.10 i stedet for, men det ville ikke være ambitiøst nok. Og det skal være ambitiøst, siger Thijs Nijhuis.

Han forventer, at blandt andre Jens Søndergaard Jensen stiller op. Han har årsbedste i Danmark på distancen med 8.07. Derudover er der Ole Hesselbjerg, som er nyslået EM-finalist i 3000 meter forhindringsløb og deltog ved OL i Rio i 2016. Han har løbet 8.27 i denne disciplin, og normalt vil man kunne løbe 25-30 sekunder hurtigere uden forhindringer på banen, fortæller Thijs Nijhuis.

Han håber, at stævnet den 14. august bliver startskuddet til, at Viborg også de kommende år bliver et af de steder, hvor den danske løbeelite mødes for at sætte nogle rigtig gode tider.

Frederik Tronier Kapper vender for en stund hjem til Viborg for at løbe mod den danske elite. Foto: Tracks.
Frederik Tronier Kapper vender for en stund hjem til Viborg for at løbe mod den danske elite. Foto: Tracks.

Stort at komme hjem

Flere tidligere Viborg-løbere vil vende hjem for at deltage den 14. august. Èn af dem er Frederik Tronier Kapper, som i dag repræsenterer københavner-klubben Sparta.

- Det bliver noget helt særligt for mig at skulle løbe i Sparta-trøjen for første gang på Viborg Atletikstadion. Men det bliver underligt at skulle løbe i en anden farve.

- Samtidig er det stort at komme hjem og støtte op om sådan et stævne i Viborg, hvor der et setup, som tiltrækker en OL-deltager og den danske elite i mellemdistanceløb. Det er ikke set før i Viborg. Der har været smagsprøver på det set ud fra et Viborg-perspektiv, men nu kommer de bedste fra hele landet til Viborg for at konkurrere, siger Frederik Tronier Kapper, som tror, at Thijs Nijhuis vil sprudle på hjemmebanen.

Frederik Tronier Kapper deltog ved Tracks' stævne i Aarhus den 7. august og løb 15.13 på 5000 meter. Så han er i god form og glæder sig til at være med på 3000 meteren i Viborg.

- Jeg går efter at komme under 8.45. Jeg håber på at blive revet med af stemningen og få en god tid, men meget afhænger af opbakningen til os. Jeg synes, at Tracks er meget tilskuervenligt med flere løb programsat inden for kort tid, og jeg håber, at Viborg vil det her og bakker op, siger Frederik Tronier Kapper, der er begejstret for det arbejde, som Tracks har gjort for baneløb i Danmark.

I Grand Prix Serien tæller de to bedste resultater på to forskellige distancer. Der bliver kåret en samlet vinder hos herrerne og kvinderne samt i U20-rækken hos drenge og piger. Den samlede præmiesum er på cirka 30.000 kroner.

Det er Christian og Simon Jørn Hansen, som står bag Tracks.

- Det her er ikke set før i Viborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce