- Jeg skal under otte timer for at vinde

Chris Fischer føler sig rigtig godt tilpas, inden han på søndag skal prøve kræfter med Ironman Copenhagen. Privatfoto.

- Jeg skal under otte timer for at vinde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Chris Fischer føler sig bedre løbende end nogensinde før, inden han på søndag deltager i Ironman Copenhagen - sæsonens helt store mål. Håbet er at gennemføre på under otte timer.

Vejrumbro: Der er få dage til, at Chris Fischer skal fyre den af i Ironman Copenhagen, som er triatletens helt store sæsonmål.

Modsat andre år har han i 2018 ikke deltaget i særlig mange konkurrencer, men i stedet koncentreret sig om at træne og forberede sig bedst muligt på søndag den 19. august, hvor det store triatlonslag finder sted i den danske hovedstad.

- Jeg føler mig klar. Jeg har ventet længe på det her, men har fundet roen i at koncentrere mig om at træne. Jeg synes, at det niveau, jeg har håbet på, er kommet stille og roligt, siger Chris Fischer.

- Jeg føler, at jeg er godt med, hvad angår svømningen og cyklingen - og endnu bedre med, når det gælder løbet. Jeg føler mig rustet til at løbe på et for mig nyt niveau i det afsluttende maraton. Jeg har flere gange løbet lavt i 2.50´erne, men sandheden er, at jeg ikke har fået den forløsning, som jeg har arbejdet for, siger Chris Fischer.

Chris Fischer tror på, at han kan slutte i top-fem, hvis han formår at sætte tingene godt sammen i København, men han vil blive presset til sit yderste af stærke konkurrenter. Der vil være deltagere, som kommer for at skaffe de afgørende point, der kan kvalificere dem til verdensmesterskabet i ironman på Hawaii senere på året.

Tyskland er i øjeblikket den stærkeste nation på ironman-distancen, og selv om de bedste tyskere som Patrick Lange og Jan Frodeno ikke stiller op i København, så er der interessante navne som Boris Stein og Sebastian Neef på startlisten.

Det ultimative mål for Chris Fischer er at bryde otte timers-grænsen på ironman, og en topplacering i København vil kræve sådan en tid, forudser Fischer.

- Det er næppe tvivl om, at jeg skal under otte timer, hvis jeg skal vinde. Ruten ser spændende ud, og jeg glæder mig til at konkurrere på dansk grund. Jeg var tilskuer i 2016, og der er så mange mennesker på ruten, at man næsten ikke tror på det. Det er helt vildt, siger Chris Fischer, som kan se frem til at vise sine triatlonevner frem for cirka 200.000 tilskuere.

Hurtig rute

Chris Fischer har tidligere ytret sig kritisk om Ironman Copenhagen (tidligere Challenge Copenhagen), der i 2013 blev opkøbt af World Triathlon Corporation, som har eneret på varemærket Ironman.

Og det er ikke fordi, at han udgik i 2011.

- Når stævnerne bliver for hurtige, så lugter det lidt, og så bliver jeg lidt utilfreds, siger Chris Fischer med henvisning til, at nogle konkurrencer på ironman-distancen, inklusiv den i København, har ry for at være kortere end de officielle 3,8 kilometer svømning, 180 kilometer cykling og 42,195 kilometer løb.

Det ændrer dog ikke på, at han ser frem til at dyste på "hjemmebanen" i København, hvor vinderen får mellem 18.000 og 20.000 dollar i præmie.

Chris Fischer har i flere år deltaget i Challenge-serien, hvor han via flere stærke præstationer er blevet så attraktiv, at han ofte har fået både rejse, ophold og startnummer betalt. Men denne gang gælder det ironmanserien, hvor Fischer må punge ud med cirka 4500 kroner for at deltage.

På søndag får han svaret på, hvad al den hårde træning kan føre med sig. I selskab med de 56 andre deltagere i det professionelle felt tager Chris Fischer sit første svømmetag klokken 7 i det lukkede bassin i Amager Strandpark.

- Jeg skal under otte timer for at vinde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce