ADD-direktør: CAS-opbakning til IOC er positivt

Direktør i Anti Doping Danmark (ADD), Michael Ask, sidder i en arbejdsgruppe, der skal gøre Det Internationale Antidoping Agenturs (Wada) arbejde nemmere.

ADD-direktør: CAS-opbakning til IOC er positivt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anti Doping Danmark støtter udelukkelsen af 47 russere, og direktøren forventer bedre Wada-betingelser.

Det var et positivt signal fra Den Internationale Sportsdomstol (CAS), da 47 russere natten til fredag blev udelukket fra at deltage i vinter-OL.

Det mener direktøren i Anti Doping Danmark (ADD), Michael Ask.

- Det er IOC, der inviterer til fest, og de bestemmer, hvem der skal inviteres. Det har CAS givet IOC medhold i, og det er godt og positivt, siger Michael Ask.

45 udøvere og to trænere havde appelleret afvisningen om at stille op fra Den Internationale Olympiske Komité (IOC).

Beslutningen fra CAS kom på dagen, hvor vinter-OL officielt åbner, og Michael Ask genkender et mudret forløb.

- Hele processen har været et stort kaos og et langstrakt forløb, der ikke behøvede at vare så lang tid. Det hænger sammen med, at IOC har haft svært ved at finde ud af, hvordan de skulle håndtere det her.

- Thomas Bach (IOC's nuværende præsident, red.) har også sagt, at der er politik og hensyn at tage til Rusland, som man ikke har villet ydmyge for meget.

- Det er selvfølgelig ærgerligt, at vi har haft en lang proces, hvor politik har været blandet ind i det. Det er ærgerligt, for det burde være objektive kriterier og ikke politiske hensyn, som man afgør sagerne efter, siger direktøren.

Det enorme omfang af doping i Rusland blev tydeligt i McLaren-rapporten, der kom kort før OL i Rio, og hele sagen med Rusland har været godt for noget, mener Michael Ask.

- Sagen om Rusland har været godt for, at man har kigget på Wada (Det Internationale Antidopingagentur) og er ved at ændre nogle ting for at gøre det mere uafhængig, siger han.

Michael Ask sidder selv i en arbejdsgruppe, der kigger på, hvordan Wada kan blive mere uafhængigt af sportspolitiske interesser.

1. april bliver det muligt for Wada at sanktionere en organisation eller stat, der ikke lever op til Wadas regler. Dermed kan Wada straffe kollektivt.

Det ser Michael Ask som en mulighed for at undgå en sag, som er forløbet som den russiske.

- Det betyder, at der forhåbentlig bliver mere uafhængighed i afgørelserne. Man skal arbejde hen imod, at sportens egne organisationer ikke har indflydelse på afgørelser om, hvorvidt nogle skal være med eller ej.

- Der er alt for stor forskel på de internationale forbunds regler og praksis. Det så man også i Rio, hvor der var stor forskel på, hvordan de forskellige idrætsforbund håndterede Rusland, hvilket afhang meget af, hvor stor indflydelse Rusland havde, siger Michael Ask.

ADD-direktør: CAS-opbakning til IOC er positivt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce