Bjerringbro FH reddede sig igen - men næste sæson bliver svær

Lørdag den 14. April. Det er sidste spillerunde i 1. division. BFH kan med et point hjemme mod Hadsten sikre sig forbliven i rækken - udenom nedrykningskampene. Foto: Morten Pedersen.

Bjerringbro FH reddede sig igen - men næste sæson bliver svær

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bjerringbro FH er klar til endnu en sæson i 1. division, men en omlægning af turneringen skærper kravene. Træner Jesper Bangshøi tror dog, at holdet kan vokse med opgaven.

Bjerringbro: BFH har god grund til at nyde lørdagens sejr over Hadsten.

Den betød, at holdet i denne sæson undgik de frygtede kvalifikationskampe og allerede nu er klar til endnu en sæson i 1. division.

Men når fejringen og ferie er ovre, venter der en ny barsk virkelighed.

Turneringsstrukturen laves nemlig om, så der fra næste sæson kun er 12 hold i 1. division i modsætning til de nuværende 14. Og der skal fortsat findes tre direkte nedrykkere og to, der skal ud i kvalifikationskampe, hvilket betyder, at kravet for at redde sig er en syvendeplads.

I denne sæson kravlede BFH op på en niendeplads i sidste spillerunde, og træner Jesper Bangshøi medgiver, at næste sæson bliver en stor udfordring.

- Det bliver bare svært. Vi skal nogle pladser længere op for at redde os. Det kan godt være, at nogle af topholdene er væk på grund af den ekstra oprykning, men der vil stadig være en del hold, som har mere at gøre med end os, sagde træneren.

- Men vi vil da se, om vi ikke kan stabilisere os i midten og prøve at gå efter den syvendeplads. Men nu skal vi selvfølgelig lige se, hvordan trupperne kommer til at se ud til næste sæson, sagde Jesper Bangshøi, der selv var med, da BFH for få år siden var et subtop-hold i 1. division.

- Da vi var med længere oppe for nogle år siden, havde vi en trup, der var lidt ældre og mere erfaren. De bærende spillere var omkring midten af 20'erne, så de her mange unge mangler endnu lidt for at nå dertil, men vi er godt på vej, sagde han.

Fin forstærkning

BFH tumlede i denne sæson rundt i den helt tunge ende før jul, men formåede altså at komme stærkt igen.

- Det var en svær sæson i starten, hvor vores trup var for smal. Det betød, at vi tabte nogle kampe knebent, da vi simpelthen manglede ressourcer til sidst i kampene.

- Men vi fik tilført lidt ressourcer i julepausen, og siden da har vi gjort det rigtig fornuftigt, sagde Jesper Bangshøi, som har set sit hold kravle længere og længere opad i tabellen, som vinter er blevet til forår.

Dermed lykkes det i år at redde sig udenom kvalifikationskampene (sidste år slog BFH Søndermarkens IK i disse kampe og blev dermed i 1. division, red.).

- Jeg synes, at vi er blevet bedre i forhold til sidste år. Vi har en ung trup, og de har lært rigtig meget. For det kræver virkelig noget at spille 1. division. Der er mange, der kommer direkte fra U18 - og seniorhåndbold er noget helt andet, siger træneren, der tror, at holdet vil vokse, som spillerne bliver ældre.

- De unge bygger hurtigere på end spillere på 30 år, og det har vi set her til sidst, hvor holdet har flyttet sig meget, sagde han.

Med redningen i 1. division på plads er det nu tid til at kigge på truppen til næste sæson, og Jesper Bangshøi forventer ikke, at han denne sæson kommer til at skifte ligeså massivt ud, som det var tilfældet for et år siden, hvor rigtig mange spillere forlod klubben.

Bjerringbro FH reddede sig igen - men næste sæson bliver svær

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce