Ekstra motivation hos Fjends' håndboldstolthed - tabte Roskilde med vilje for at møde Stoholm?

Stoholm møder Roskilde om en plads i 1. division. Den første kamp spilles 2. påskedag i Stoholm Fritids- og Kulturcenter. Arkivfoto: Morten Dueholm

Ekstra motivation hos Fjends' håndboldstolthed - tabte Roskilde med vilje for at møde Stoholm?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fornemmelsen hos træner Allan Kjær og spillerne er, at Roskilde helst ville møde Stoholm om en plads i håndboldens 1. division. Det gør Stoholm-truppen ekstra motiveret i bestræbelserne på at overvinde udfordringen. Første kamp mellem de to hold spilles 2. påskedag.

Stoholm: Trods en stærk anden sæsonhalvdel skal Stoholms håndboldherrer ud i kvalifikationskampe om at blive i 1. division.

Modstanderen bliver Roskilde Håndbold, som sluttede som nummer to i 2. division, pulje 3. Den placering sendte Roskilde ud i kampe mod to'erne i pulje 1 og 2, Aars HK og Rækker Mølle Håndbold.

Roskilde besejrede først Aars sikkert på hjemmebane med 36-28, og da to hold går videre til de afgørende kampe om pladserne i 1. division, kunne Roskilde tage til Rækker Mølle-Hallen med visheden om, at enten uafgjort eller en sejr ville give HC Odense som modstander, mens et nederlag betød, at Stoholm ville vente.

Roskilde tabte klart - med blandt andre Stoholms træner Allan Kjær på lægterne.

- Det var en underlig kamp, som jeg så. Jeg var i tvivl, om Roskilde spillede for at vinde eller ej. På et tidspunkt var Roskilde bagud med 13 mål, og så stor niveauforskel var der ikke på de to hold, siger Allan Kjær.

Han kan mærke på sine egne spillere, at de fornemmer, at Roskilde hellere vil møde Stoholm end HC Odense.

- Det, synes de ikke, er så sjovt. Jeg er ikke i tvivl om, at de er motiverede inden mødet med Roskilde. Der har været en god gnist til træning, siger Stoholm-træner Allan Kjær.

Stærkt forsvar er nøglen

Roskilde er et mandskab med mange unge spillere i 20 års alderen, og de vil gerne spille hurtig og teknisk betonet håndbold, men Stoholm kommer med den ballast, at holdet hentede 20 point i 1. division og bød nogle af topholdene op til dans.

- Roskilde er et godt 2. divisionshold, men der skal være forskel på dem og os. Nu har jeg set Roskilde spille mod Aars og Rækker Mølle, og jeg har også set kampe på video, og jeg synes, at jeg kan se forskel på fysikken og den klogskab, som der bliver spillet med, siger Allan Kjær, som har stor tiltro til sit eget hold.

- Roskilde har scoret rigtig mange mål i 2. division, men vores forsvar har stået stærkt, og det bliver også nøglen til sejr denne gang, siger Allan Kjær.

Stoholm åbner serien mod Roskilde på mandag (2. påskedag, red.), og han garanterer, at Stoholm ikke tager let på opgaven. Alligevel kan det godt blive spændende, for presset på de to klubber er vidt forskelligt.

- Det betyder rigtig meget for os at blive i 1. division, mens Roskildes unge drenge kan slippe håndbremsen og spille frit. Omvendt er Roskildes spillere ikke vant til en lang bustur inden en kamp, og vi skal spille på hjemmebane i vores lille hal, hvor jeg håber på at se en del tilskuere, siger Allan Kjær.

Roskilde Håndbold var under navnet Roar Roskilde en magtfaktor i dansk herrehåndbold i 1990'erne, hvor spillere som Erik Veje Rasmussen, Jan Paulsen og Frank Jørgensen optrådte for klubben.

Men så ramte den økonomiske krise, og siden har håndbolden i Roskilde ikke været den samme. Nu er det Stoholm, som kan stoppe Roskilde.

Den første kamp mellem Stoholm og Roskilde spilles mandag klokken 14 i Stoholm Fritids- og Kulturcenter.

En eventuelt tredje kamp mellem de to hold finder også sted i Stoholm.

Ekstra motivation hos Fjends' håndboldstolthed - tabte Roskilde med vilje for at møde Stoholm?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce