Et stærkt spark for pigefodbolden

Houlkær IF med formand Dorte Sigvardsen i spidsen håber, at man via det nye fodboldprojekt kan få gjort pigefodbolden til en fast del af klubben. Foto: Christian Hald

Et stærkt spark for pigefodbolden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et nyt projekt skal få flere piger i Viborg Kommune til at spille fodbold. Dansk Boldspil-Union støtter med 350.000 kroner.

Viborg: Fodboldinspirator søges...

Sådan var meldingen tirsdag eftermiddag, hvor Viborg Idrætsråd inviterede kommunens fodboldklubber til stormøde om pigefodbold i aldersgruppen U6-U12.

Det var to timer før kvindelandskampen mellem Danmark og Ungarn på Energi Viborg Arena, som alle deltagerne på mødet selvfølgelig skulle overvære.

På mødet var der en meget glædelig nyhed på programmet.

Viborg skal nemlig være DBU profilkommune i pigefodbold, hvor målet er at skabe markant vækst i antallet af pigespillere, pigetrænere og klubber, der tilbyder pigefodbold i Viborg Kommune. Det projekt støtter Dansk Boldspil-Union (DBU) med i alt 350.000 kroner fordelt på to år.

Projektets ledes i et samarbejde mellem DBU Jylland Region 2 og Viborg Idrætsråd med alle klubber og Viborg Kommune som tætte medspillere.

- Vi ser mange spændende perspektiver i projektet. Ikke mindst ambitionerne om at få flere kvinder tæt på de fodboldfaglige beslutninger er interessante, fordi det er vigtigt at sikre, at pigefodbolden prioriteres i de enkelte klubber, siger formand for DBU Jylland, Bent Clausen.

- Det kan for eksempel ske via fordeling af baner og træningstider, gode materialer, uddannelse af trænere samt spændende ture og arrangementer. Pigerne skal opleve fodboldklubber, der vil dem, siger Bent Clausen.

En særlig indsats

150.000 kroner skal bruges på at aflønne en såkaldt fodboldinspirator, som får flere forskellige opgaver:

Han eller hun skal hjælpe klubber, der gerne vil i gang med at tilbyde pigefodbold i U6-U8. Der skal gives inspiration og uddannelse til lokale pigetrænere. Der skal oprettes en database over spillere, så klubberne kan finde ud af, om det vil være en god ide at skabe et holdsamarbejde.

Derudover skal der arrangeres fælles inspirationstræninger i U11- og U12-regi, hvor der samtidig med fodbolden skal være stor fokus på det sociale, som betyder rigtig meget for pigernes lyst til at dyrke sporten.

Næstformand i Viborg Idrætsråd, Peder B. Pedersen, har været en del af fodboldens verden i 40 år, og han glæder sig til at følge dette projekt.

- Det er en stærk gruppe af samarbejdspartnere med DBU Jyllands børnegruppe, Viborg Kommune, Viborg Idrætsråd og frem for noget alle de lokale fodboldklubber. Med støtten fra DBUs udviklingspulje kan vi skabe en helt særlig indsats for pigefodbolden - blandt andet med ansættelsen af en fodboldinspirator, der kan inspirere og assistere klubberne og de frivillige helt tæt på, siger Peder B. Pedersen.

- Der er et stort potentiale for at skabe endnu flere idrætsaktive børn, og det glæder jeg mig til at forfølge, siger han.

Skal etablere fødekæde

Houlkær IF var én af 14 foreninger, som var repræsenteret på tirsdagens møde.

Klubben fra det østlige Viborg kan efter sommerferien for første gang i mange år tilbyde pigefodbold, og planen er, at der bliver etableret et hold for årgangene U7-U9.

- Vi skal have hjælp af det her projekt for at kunne holde gryden i kog og få etableret en fødekæde op gennem årgangene. For os har det typisk været sådan, at én person gerne har villet pigefodbolden, og så har vedkommende fået samlet en årgang og måske årgangen under - men har så ikke kunnet rumme flere, siger formand for Houlkær IF, Dorte Sigvardsen.

- Sidst vi havde en stærk årgang af spillere inden for pigefodbold var blandt dem, som har været U16 i denne sæson, siger Dorte Sigvardsen.

I Viborg Kommune spiller 662 piger under 12 år fodbold. Det tilsvarende tal for drenge er 2456. Målet er at øge antallet af pigespillere med 50 procent.

Det koster 2500 kroner om året, hvis en klub gerne vil være en del af det nye projekt.

Et stærkt spark for pigefodbolden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce