Frihed skaber spilleglæde på kommunens bedste kvindehold

Sara Just Poulsen er gået fra at være en af de knap så gode i Team Viborg til at være en af profilerne hos SUB09, hvor hun også blev kåret som årets spiller. Mandag kunne hun og resten af holdet dog ikke stille noget op mod Fortuna Hjørrings andethold, som vandt 6-0. Foto: Morten Pedersen

Frihed skaber spilleglæde på kommunens bedste kvindehold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med Team Viborgs exit fra 1. division er SUB09 pludselig blevet kommunens bedst rangerede kvindehold, og selvom det faktum ikke fylder meget, glæder det alligevel i den lille, lokale klub.

Kvindeserien: Selv har både Ida Velling Gundersen og Sara Just Poulsen tidligere tørnet ud for førsteholdet i Team Viborgs førstehold, da holdet spillede i landets bedste række. I dag spiller de to Viborg-piger dog begge for SUB09's førstehold i kvindeserien, efter at en anden tidligere Team Viborg-spiller og veninde rykkede tilbage til SUB.

Samtidig var lysten til at spille fodbold på topniveau ikke længere den samme, så det fik de to spillere til at prøve klubben nord for Viborg, og det er ikke et valg, de har fortrudt.

- Det var den sociale del, som gjorde, at jeg flyttede til SUB. Pludselig var jeg den ældste på holdet, og jeg kunne godt mærke, at der var stor forskel på mig og nogle af de yngste på holdet, og det var slet ikke det samme sociale, jeg havde der, efter mange af ens holdkammerater flyttede, forklarer Sara Just Poulsen, som skiftede til SUB for lidt over et år siden.

For Ida Velling Gundersen stoppede hendes tid som fodboldspiller i hjembyen i slutningen af 2014, efter at hun havde ligget mellem både første- og andetholdet. Efter et halvt år i militæret valgte hun at rykke til SUB.

- Det har været dejligt at tage et skridt ned og spille på et lidt lavere niveau, for jeg syntes ikke, det var sjovt at spille i 3F-ligaen og vide, at man ville få høvl i stort set hver kamp, siger midtbanespilleren, der samtidig har mærket, at ansvaret og friheden på banen er vokset, efter at hun er rykket et niveau ned.

OK med prioriteringer

Selvom de to SUB-spillere flere gange er blevet tilbudt at rykke tilbage til Viborg flere gange, har det ikke fristet. Nu kan de dog igen sige, at de spiller for kommunens bedst rangerede hold, og selvom det ikke er noget, som de har tænkt meget over, glæder faktummet dem alligevel.

- På en måde er det fedt, at sådan en lille klub herude kan få lidt mere omtale og kredit, for der er et rigtig godt sammenhold og en god opbakning her i klubben, siger Sara Just Poulsen, som også har mærket en større frihed til at nedprioritere fodbolden fremfor andet i livet.

- Her er det i orden, at man ikke prioriterer fodbolden, som det allervigtigste i ens liv, forklarer hun.

Alle er velkomne

Efter fire runder af kvindeserien pulje vest ligger SUB09 på en syvendeplads og akkurat under nedrykningsstregen i den tætte pulje. Efter et år i rækken kæmper holdet derfor stadig hårdt for overlevelse, som er målsætningen.

Men for træner Flemming Neesgaard fylder det ikke meget, at klubben kan kalde sig for kommunens bedst rangerede kvindeklub.

- Det er sådan noget, der bliver snakket om i lokalområdet, men ellers er det ikke noget, vi har mærket til, og vi har heller ikke fået nogle spillere herud på grund af det, siger han.

Og selvom Team Viborgs 1. divisionsholds død ikke har vist sig at være SUB09 brød, hilser træneren nye spillere velkomne til træning.

- Det er ikke sådan, at vi selv har hevet fat i nogle af spillerne, men alle spillere er selvfølgelig velkomne herude, siger han.

Frihed skaber spilleglæde på kommunens bedste kvindehold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce