Hald Ege MTB aflyser løb: Vi er ikke i nærheden af deltagere nok

Hald Ege MTB 2018 er endegyldigt blevet aflyst på grund af for få tilmeldinger. Arkivfoto: Morten Dueholm

Hald Ege MTB aflyser løb: Vi er ikke i nærheden af deltagere nok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der bliver ikke kørt løb i skovene omkring Hald Ege næste weekend. Med 79 tilmeldinger er der ikke grundlag for at afvikle løbet, melder arrangøren.

Hald Ege: Torsdag aften var skæringsdag. Løbsarrangøren Hald Ege MTB skulle beslutte, om Hald Ege MTB 2018 skulle afvikles eller aflyses?

Beslutningen blev det sidste. 79 deltagere så tæt på løbsdagen var simpelthen for lidt.

- Vi var ikke i nærheden af at have deltagere nok. I bund og grund handler det om, at det skal hænge sammen økonomisk, og at vi trækker på rigtig meget frivillig arbejdskraft. Og det er rigtig ærgerligt, for der har været mange gode kræfter i klubben, lokalsamfundet og hos erhvervslivet, som har arbejdet for, at det skulle lykkes, fortæller formand for Hald Ege MTB, Brian Brøgger.

Allerede mandag aften kom klubben med et nødråb, da kun 36 var tilmeldt. Og selvom det tal blev mere end fordoblet på tre dage, var det ikke nok.

- Sidste år var vi lige omkring 200. Det skal også være sådan, at folk skal gå hjem fra vores arrangement med en god fornemmelse af et velbesøgt og stemningsfuldt løb, så de kommer igen næste år. Det føles også helt forskelligt, hvis der er 5000 frem for 300 tilskuere på Viborg Stadion til en fodboldkamp. Der skal være liv på stævnepladsen, og det var der for lidt til denne gang, siger Brian Brøgger.

Arbejder på nyt løb

At 2018-udgaven af Hald Ege MTB bliver aflyst, betyder dog ikke, at arrangementet er dødt og begravet.

I den nære fremtid vil løbsledelsen sætte sig sammen og gentænke, hvad man kan gøre for at gøre løbet mere attraktivt. Men det er en svær tid at navigere i, konstaterer Brian Brøgger.

- Vi kan godt undre os over, hvor deltagerne bliver af. Men der er mange løb og andre aktivitetstilbud i øjeblikket. Der er løb i det midtjyske både op til og efter vores planlagte, og så faldt vores løbsdag sammen med fyrværkerifestivalen. Det har helt sikkert haft betydning.

Men i Hald Ege MTB mener man, at løbet har sin berettigelse fremadrettet.

- Vi er lokalområdets største mountainbike-klub, og vil rigtig gerne have et løb i kalenderen. Men vi skal gentænke tilbuddet og se på, hvordan vi fremadrettet afvikler løbet bedst muligt. Vi mærker stor opbakning hos frivillige og i erhvervslivet, så vi tror på, at det nok skal lykkes, siger Brian Brøgger.

Hald Ege MTB aflyser løb: Vi er ikke i nærheden af deltagere nok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce