Hvorfor gør man ikke bare VM-trupperne større?

Sportsredaktør Danni Kristensen kan ikke forstå, hvorfor VM-trupperne ikke bliver gjort større.

Hvorfor gør man ikke bare VM-trupperne større?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sportsredaktør Danni Kristensen er træt af ævl og kævl omkring udskiftninger og slidte VM-spillere. Især fordi løsningen ser ud til at være relativ åbenlys.

VM i håndbold kører for fuld drøn - og hvor er det fedt. Der er masser af god håndbold i tv, og her i den sidste uge spidser det jo for alvor til med de afgørende kampe.

Min oplevelse er dog, at spekulationer om udskiftninger i trupperne og slitage i et alt for hårdt VM-program fylder alt for meget. Jeg er i hvert fald ret så træt af at høre på det. Det giver selvfølgelig stof til masser af artikler og hjælper tv-stationerne med at fylde studieudsendelserne ud, men jeg nægter at tro på, at man ikke kan finde på noget mere spændende at fortælle om fra en turnering, hvor verdens bedste spillere og trænere er samlet.

Jeg kan simpelthen ikke forstå, hvorfor man ikke skeler en smule til fodboldens verden, hvor jeg slet ikke oplever al den ævl og kævl, som jeg i stigende grad gør i forbindelse med de årlige håndboldslutrunder.

I forbindelse med EM eller VM i fodbold skal landstræneren udtage en bred trup på 23 spillere - og når den trup er udtaget, så har han bare værsgo at klare sig med disse spillere under slutrunden - uanset hvad der så ellers måtte ske af skader, fødende koner/kærester eller hvad man ellers kan finde på. Det er med andre ord op til landstræneren at udtage en trup, hvor han er så tilpas garderet og polstret, at han vil kunne klare sig igennem turneringen. Færdig - slut.

I håndbold formår man i mine øjne at gøre tingene alt for komplicerede. Du skal først udtage en bruttotrup, hvorfra du så skal udtage en endelig slutrundetrup på de 16 mand, som må være med i kampene - og så må du forøvrigt gerne skifte ud et vist antal gange undervejs i de forskellige faser af turneringen - men du må selvfølgelig kun skifte spillere ind, som står i den oprindelige bruttotrup, som skal udtages i god tid inden slutrunden. Og det hele skifter forøvrigt fra år til år alt efter, hvilken type slutrunde vi har gang i.

Jeg forstår godt, hvis håndboldfolket ind i mellem har svært ved at gennemskue, hvad der foregår. Og det giver nogle aparte situationer, som eksempelvis den aktuelle, hvor den danske landstræner Nikolaj Jacobsen ikke tør skifte en skadet Nikolaj Øris ud, da han ikke vil risikere ikke at kunne skifte en målmand ind i de afgørende kampe, hvis en målmand skulle blive skadet. Det er måske meget sjovt - men det kan næppe være i sportens interesse.

Set fra min stol, så kan man med et ret simpelt greb gøre det mere simpelt og gennemskueligt samtidig med, at det måske vil gøre et VM som det aktuelle, en anelse mindre fysisk belastende for spillerne, der bestemt har en pointe når de gang på gang kritiserer et kampskema med eksempelvis fire afgørende kampe på syv dage.

Lad nu i stedet landstrænerne udtage en endelig slutrundetrup på eksempelvis 20 spillere, som de frit kan anvende i kampene og luk for al udskiftningshalløjet mellem kampene.

Udover, at man ikke længere skal bruge tid på at spekulere i om den ene eller den anden spiller kan blive skiftet ind, så vil det om ikke andet give landstrænerne en bredere palette at vælge fra. Og så må det jo igen være op til landstrænerne, at truppen er så bredt funderet, at man er dækket bedst muligt ind for skader, ligesom det er nationalbosserne, som står til øretæver, hvis man står med ni totalt udslidte spillere og taber semifinalen stort.

Jeg synes faktisk ikke, at det er så svært.

Hvorfor gør man ikke bare VM-trupperne større?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce