Jamaicanere viderefører filminspirerende bobslædearv

Det jamaicanske bobslædehold fra 1988 blev kult og var inspiration til filmen "Cool Runnings". Her ses holdet i deres første løb i bobslædekonkurrencen ved vinter-OL i Calgary.

Jamaicanere viderefører filminspirerende bobslædearv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De jamaicanske herrers bobslædehold var for 30 år siden inspiration til kult film. Kvinder fører arven videre.

Kultfilmen "Cool Runnings" fra 1993 er inspireret af Jamaicas første deltagere ved et vinter-OL nogensinde i 1988 i Calgary.

De jamaicanske deltagere stillede op i bobslædekonkurrencen, hvor de blev beregnet som de ultimative underdogs og nød stor mediebevågenhed.

30 år efter er det kvindelige bobslædehold fra Jamaica klar til at videreføre den jamaicanske bobslædearv, men de er ikke nær så undertippede i Sydkorea, som deres mandlige forgængere var det i Calgary.

I december endte det kvindelige jamaicanske bobslædehold som nummer syv i et World Cup-event i Winterberg i Tyskland.

- Det er vigtigt for os at vise, at Jamaica kan gøre det. Det er lige meget, at vi er en lille ø, og der er 30 grader her. Den anden dag var der minus 30 grader til træning.

- Vi er stolte af at blive sammenlignet med de mænd, der kæmpede så hårdt for at repræsentere Jamaica. Mange kender til bobslæde på grund af deres indsats og "Cool Runnings". Det fremmede virkelig sportens popularitet, siger den jamaicanske bobslædekører Jazmine Fenlator-Victorian ifølge Reuters.

Bobslædekonkurrencen er også indgangen for et andet afrikansk lands første deltagelse ved et vinter-OL. Det nigerianske kvindehold har nemlig kvalificeret sig til årets vinter-OL i den sydkoreanske by Pyeongchang.

- Vi er fra et kontinent, der aldrig havde forestillet sig at glide ned af isen med 130 eller 145 kilometer i timen, sagde Seun Adigun fra bobslædeholdet i forbindelse med deres kvalifikation.

Vinter-OL blev indledt fredag klokken 12 dansk tid ved en åbningsceremoni i Pyeongchang.

Jamaicanere viderefører filminspirerende bobslædearv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce