Kommunen vil gerne have EM til byen - men aftalen er ikke landet endnu

Det er alligevel ikke helt sikkert, at Viborg overtager Powerman EM i duatlon for Vejle, der har trukket stikket. Arkivfoto: Lars Juul

Kommunen vil gerne have EM til byen - men aftalen er ikke landet endnu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidligere fredag kunne folkebladet skrive, at Viborg er klar til at huse Powerman EM i duatlon. Men aftalen er faktisk ikke helt på plads endnu, selvom det er meldt ud af organisationen bag Powerman.

Viborg: Om bare fire måneder skal der afholdes Powerman EM i duatlon. Og det er Viborg kommune, der lægger asfalt til.

Måske.

For selvom der er opbakning fra kommunens kultur- og fritidsudvalg til at gå videre med planerne om at trække Powerman til Viborg, og selvom organisationen bag Powerman allerede har meldt ud, at arrangementet kommer til Viborg, så er der altså ikke skrevet under på papirerne endnu.

- Der afventer en endelig politisk stillingstagen til projektet og en politisk forhandling med arrangørerne. Men jeg har en forhåbning om, at det går igennem, fortæller kultur- og fritidsudvalgets formand Mads Panny.

Vejle Amts Folkeblad skrev ellers fredag, at Viborg tager over på løbet, efter at Vejle Kommune har valgt at droppe det kommunale tilskud, som projektet påkræver. Her var det blandt andet et beløb på 200.000 kroner og for lavt et deltagerantal, som fik kommunen til at lukke kassen i.

I Viborg frygter Mads Panny dog ikke, at arrangement bliver en fuser.

- Vi har tidligere vist, at vi kan bygge et godt event op i Viborg. Og det passer godt ind i vores strategi om at tiltrække vedvarende events, som vender tilbage år efter år. Der her er ikke bare en nytårsraket, som vi vil fyre af på kort tid. Vi vil bygge arrangementet op, så vi i 2021 kan mønstre 1200 deltagere, lyder det fra Mads Panny, som indtil videre arbejder på at afholde Powerman de næste tre år.

I Vejle var der sat 200.000 kroner af om året til projektet. Hvad regner I med at skyde efter det?

- Det koster mere end 200.000 kroner, men vi skal også poste nogle midler i det for at få det til at blive en succes. Vi skal over 1000 udøvere, hvoraf op mod 500 gerne skal komme fra udlandet. Det er et arrangement for både eliten og bredden, og derfor passer det også godt ind i vores strategi.

Arrangementet er som nævnt ikke endeligt sat på skinner, så derfor kan Mads Panny heller ikke sige noget konkret omkring rute eller samarbejdspartnere i de lokale foreninger, som skal hjælpe med afviklingen. Men han kan fortælle, at kommunen har allieret sig med event-firmaet RaceMakers, der tidligere har stået bag Garmin Challange Herning med omkring 1000 deltagere og flere hundrede frivillige.

Selvom det altså ikke er endeligt besluttet endnu, så skriver organisationen bag Powerman på sin officielle hjemmeside lidt om valget af Viborg.

Her angives det, at løbet vil tage atleterne fra bymidten op til Dollerup Bakker. Kasernen bliver udgangspunktet for løberne, der får målstreg tæt på domkirken.

Derudover fremhæver Powerman-organisationen de gode muligheder for transport med tog og fly samt overnatningsmuligheder i Viborg.

Løbet finder sted den 11. og 12. maj 2019 - formentlig i Viborg.

Kommunen vil gerne have EM til byen - men aftalen er ikke landet endnu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce