Lokal svømmepige med i finalen om fidusbamse - og 100.000 kroner

Ane Emile Nielsen er blandt de tre finalister ud af 255 nominerede til at vinde fidusbamsen og 100.000 præmiekroner til sit hold. Privatfoto
Foto: Picasa

Lokal svømmepige med i finalen om fidusbamse - og 100.000 kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nomineret. Ane Emilie Nielsen fra Skals og aktiv i Viborg Svømmeklub er blandt tre finalister til at modtage fidusbamsen som årets bedste klubkammerat under Danmarks Idrætsforbund. En titel, der ud over æren også giver en rejse til holdet til en værdi af 100.000 kroner.

De startede 255 - nu er der tre finalister.

Under sloganet »We not me« har Danmarks Idrætsforbund og Nordea Fonden opfordret udøvere rundt omkring i Danmark til indstille deres klubkammerater i alderen mellem 12 og 19 år til årets fidusbamse. Belønningen er på hele 100.000 kroner, som skal bruges på en rejse til udøveren og holdkammeraterne - og den kan ende i Viborg Svømmeklub. I hvert fald er 17-årige Ane Emilie Nielsen blandt de tre finalister, som er indstillet til prisen, som uddeles den 10. januar i forbindelse med DR's sport-show 2014.

Ane Emilie Nielsen er indstillet med følgende begrundelse:

»Ane er altid glad og positiv og viser stort overskud, når vi er til træning og er blandt andet god til at opmuntre de andre på banen, når det bliver hårdt.

Hun tager alle udfordringer op med en god indstilling og et gåpåmod, der smitter af på os andre.

På kanten efter træning kan hun altid finde tid til at tage en tur i saunaen med de andre på holdet og hygge med gode jokes og sjove historier, uanset hvor travlt hun har med lektier og afleveringer.

Hun deltager i planlægningen af størstedelen af de sociale arrangementer for holdet, og er dermed også en nøgleaktør i at skabe et godt socialt fællesskab. Hun kan snakke godt med alle på holdet, uanset køn og alder, og er heller ikke bleg for at hjælpe svømmere på de mindre hold.

Hun er om nogen med til at integrere nye holdkammerater og anerkende deres indsats, når de gør det godt. Når man er en af de store på holdet, kræver det sin mand (eller i dette tilfælde kvinde) at være så oprigtigt anerkendende overfor mindre svømmere, når de begynder at svømme hurtigere end én selv til træning eller stævne. Det gælder især, når man bevæger sig i et konkurrencepræget træningsmiljø med cirka 20 timers træning om ugen, men for Ane kommer det meget naturligt at være glad på sine holdkammeraters vegne«.

Overrasket over nominering

Selv blev Ane Emilie Nielsen ganske overrumplet over, at hun kom i finalefeltet og kan ende med at vinde den flotte pris og store præmie fra DIF.

»Da jeg fik at vide, at jeg var blandt de sidste tre, blev jeg meget overrasket. Jeg er meget stolt, men har det lidt mærkeligt med det, da jeg ikke er vant til opmærksomhed omkring mig selv. Så jeg glæder mig til at se, hvad det ender med,« fortæller den nominerede svømmer.

I løbet af ugen kommer Danmarks Radios tv-hold på besøg i klubben for at filme Ane Emilie Nielsen og holdkammeraterne i svømmeklubben. En nominering mange af Ane Emilie Nielsens holdkammerater slet ikke kendte til, da folkebladet talte med hende mandag eftermiddag.

»Vi har slet ikke fået talt om, hvad vi kan bruge pengene på, hvis vi vinder. Og hvis vi ikke gør, er der jo stadig 10.000 kroner. Pengene skal bruges på en rejse med holdet, så vi må vi se, hvad vi gør,« fortæller Ane Emilie Nielsen, som selv har gjort sig tanker om, hvad der gør en god holdkammerat.

»Det skal være en, alle kan snakke med. En der kan være indpisker for nye holdkammerater på holdet og støtte andre. Og så skal man være i godt humør, som smitter de andre,« siger Ane Emilie Nielsen,

Lokal svømmepige med i finalen om fidusbamse - og 100.000 kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce