Mystisk skade holder BMX-profil hjemme fra træningslejr

Simone Tetsche Christensen er blevet skadet og må holde pause i nogle måneder. Arkivfoto: Morten Dueholm.

Mystisk skade holder BMX-profil hjemme fra træningslejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Simone Tetsche Christensen får en del af forberedelserne til den nye sæson på World Cuppen spoleret, da en mystisk skade i en knogle driller hende.

Bjerringbro/Aarhus: Simone Tetsche Christensen havde et rigtig godt 2017, hvor hun hentede EM-medalje og endte på sejrspodiet i den samlede World Cup.

Men forberedelserne til 2018-sæsonen går ikke helt, som de skal for BMX-profilen fra Bjerringbro.

- Jeg har i et godt stykke tid døjet med en meget diffus smerte i mit højre ben. For en måneds tid siden fandt vi så lidt tilfældigt et hulrum inde i min knogle, og jeg er efterfølgende blevet undersøgt for at finde ud af, hvad det er, forklarer Simone Tetsche Christensen som i sidste uge besøgte en ortopædkirurg, der ikke ligefrem var opmuntrende i sin vurdering.

- Han kunne fortælle, at der var inflammation (betændelsestilstand, red.) i hulrummet, og at det derfor var nødvendigt at gå ind i knoglen og rense ud. Og når man skal ind i knoglen, så svækkes den, hvilket betyder, at lægens vurdering er, at jeg ikke må cykle i seks til otte uger, mens knoglen er svag, siger BMX-profilen, som dog håber, at det ikke går helt så galt.

Det betyder dog, at hun foreløbig har droppet en træningslejr i Californien, som hun skulle have været på nu og to måneder frem.

- Den første World Cup er i slutningen af marts. Jeg er tidligst på cyklen i starten af marts, så det er ikke sikkert, at jeg bliver klar til den, men forhåbentlig er jeg helt klar til de efterfølgende World Cups og VM i juni måned, siger hun.

- Det ødelægger ret meget, men det er sådan, det er.

- Jeg skulle jo have været i gang med træningen i tre måneder, men det hele har været lidt diffust. Men det er sådan, det er. Så jeg bruger en del tid med min træner for at tale om, hvad vi kan gøre, siger Simone Tetsche Christensen, som blandt andet arbejder med visualisering, som hjælper hende omkring det cykeltekniske.

Hun har ikke trænet benet i lang tid, så der venter også lidt genoptræning, når hun igen er fit.

- Jeg har ikke trænet ben længe, men min overkrop er godt nok blevet stærk, siger hun.

Mystisk skade holder BMX-profil hjemme fra træningslejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce