Nedrykning truer: Stoholm floppede på hjemmebane mod Roskilde

Frederik Nørbjerg fik direkte rødt kort, da Stoholm overraskende tabte på hjemmebane mod Roskilde i den første kamp om en plads i 1. division i næste sæson. Arkivfoto: Morten Dueholm.

Nedrykning truer: Stoholm floppede på hjemmebane mod Roskilde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stoholms bedste håndboldherrer spillede elendigt angrebsspil gennem hele kampen mod 2. divisionsholdet Roskilde og tabte 19-20 efter en gyserafslutning. Dermed skal Stoholm vinde i Roskilde for at undgå nedrykning til 2. division.

Stoholm: "Æ-fans" var 2. påskedag mødt talstærkt op i Stoholm Fritids- og Kulturcenter, selv om vejret var noget nær perfekt.

Stoholm IF's håndboldherrer skulle nemlig spille den første ud af maksimalt tre kampe for overlevelse i 1. division. Modstanderen var Roskilde Håndbold, som var blevet nummer to i 2. divisions østkreds, og det skulle hurtigt vise sig, at Stoholm havde brug for støtten fra tilskuerne.

Roskilde kom med et par store og stærke fyre i midterforsvaret, som havde læst på lektien og fik lukket godt ned for hjemmeholdets angrebsspil i første halvleg.

Stoholm begyndte nervøst og brændte flere oplagte chancer, og holdets normalt så store profil, Frederik Nørbjerg, kunne ikke få gang i sit skud.

Efter 17 minutter tog Stoholm timeout, og på det tidspunkt var gæsterne foran med 6-4.

Stoholm-træner Allan Kjær satte herefter Mikkel Grønbech ind i bagkæden, og han var med til at øge kvaliteten i Stoholms angrebsspil.

Hjemmeholdet fik udlignet til 6-6 på et sublimt skruelob fra venstrefløj Frederik Fritche, men Roskilde fortsatte med at presse Stoholm halvlegen ud. Ikke mindst playmaker Rasmus Hansen gjorde en stor forskel for udeholdet med scoringer og fint overblik i offensiven.

Med fem sekunder til pause kom første halvlegs dramatiske højdepunkt. Frederik Nørbjerg satsede i et forsøg på at bolderobre, men i stedet for bolden ramte han Roskildes højre fløj i ansigtet.

Dommerne fik dæmpet den ophidsede fløj, og diskuterede herefter situationen, inden Frederik Nørbjerg blev præsenteret for et direkte rødt kort.

Sekunder senere reddede Stoholm-keeper, Nikolai Mortensen første halvlegs sidste Roskilde-afslutning, og værterne kunne gå til pause foran 10-9.

Men med noget at tænke over.

Misbrugte chancer

Stoholm kom rigtig skidt i gang med anden halvleg. Mikkel Grønbech missede i fri position, Frederik Fritsche modtog en to minutters udvisning, og næsten syv minutter skulle der gå, før Stoholm scorede for første gang efter pausen.

På det tidspunkt havde Roskilde skabt sig en spinkel føring på 12-11.

Det så ud til, at Stoholm som så ofte før i denne sæson skulle forsøge at hive sejren hjem på primært stærkt forsvarsspil. For offensiven fungerede slet ikke, selv om træner Allan Kjær prøvede forskellige spillere i bagkæden.

Hjemmeholdet tog timeout efter 45 minutter og var nede med to mål.

Roskilde ramte ind i udvisninger i både det 48. og 49. minut, og Stoholm greb muligheden på trods af, at der i overtalsperioden både blev brændt et straffekast og en oplagt fløjchance, og med ni minutter igen førte Stoholm 17-16.

Det blev en hæsblæsende afslutning, hvor Stoholm ved stillingen 19-18 kunne været kommet foran med to, men rutinerede Jakob Lauridsen på stregen skød ved siden af mål.

Nikolai Mortensen gav med en redning Stoholm en ny mulighed, men også den blev formøblet, og så kunne Roskilde udligne med to minutter tilbage.

Mads Thøgersen fyrede derefter en underhånd i paraderne, og Roskilde kastede sig over bolden og tog et langt angreb. Gæsterne spillede sig igennem, men Nikolai Mortensen agerede sprællemand i målet for derefter at se udeholdet samle op og fodre stregspiller Rune Hedevang Nielsen, der med sit eneste mål i kampen sendte Roskilde på 20-19.

Tobias Primdal nåede i slutsekunderne et forkølet forsøg, som Roskildes målmand snuppede, og så fløj gæsterne ellers hinanden om halsen.

20-19 til Roskilde og en kæmpe overraskelse i Stoholm Fritids- og Kulturcenter.

Stoholm er dermed under voldsomt pres inden returkampen på Sjælland. Kun en sejr vil fremtvinge et tredje og afgørende opgør i Stoholm.

Nedrykning truer: Stoholm floppede på hjemmebane mod Roskilde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce