Sikker sejr i sønderjysk ultraløb

Søren Rasmussen blev en suveræn vinder af Ultraløbet Gendarmerstien. Privatfoto

Sikker sejr i sønderjysk ultraløb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Søren Rasmussen fra Viborg Atletik & Motion distancerede 250 øvrige deltagere med stor margen, da han vandt det første »Ultraløbet Gendarmstien« nogensinde.

I 11 minutter og 1 sekund kunne Søren Rasmussen sidde og sole sig med lidt forfriskninger, mens han ventede på at den nærmeste konkurrent, den tidligere viborgenser Claus Bech, kom i mål til Ultraløbet Gendarmstien.

Løbet var det første arrangeret på den historiske rute fra Kruså til Sønderborg, hvor grænsevagten tidligere har patruljeret, og som de seneste år har udgjort en natursti. Her skulle 58 kilometer tilbagelægges, og på dagen var Søren Rasmussen fra Viborg Atletik & Motion altså helt suveræn.

Sejren kom endda i hus efter sabotage ved rutemarkeringen, og derfor måtte Søren Rasmussen tilbagelægge omkring tre kilometer ekstra, før han kom i mål i tiden 04:50:14 - med en gennemsnitsfart på 4 minutter og 44 sekunder pr. kilometer.

»Det var lidt frustrerende (med sabotagen, red.). Vi var fem-seks førende løbere, der efter syv kilometer kom ud et sted, hvor vi godt kunne se, at det var forkert. Så vi måtte stoppe en bil og spørge om vej. Da vi kom tilbage på sporet måtte vi overhale feltet igen, og de kunne med deres GPS'er fortælle os, at vi havde løbet to en halv kilometer for meget,« sagde Søren Rasmussen efter løbet.

Den 48-årige løber var dog ikke mere slået ud af omvejen, end han kunne trække fra frontgruppen efter 25 kilometer, og siden løbe størstedelen af ruten på egen hånd - hvor det endda blev til endnu en afstikker på en halv kilometers ekstra løb.

»Det var en meget udfordrende sti. Der er skov, strand, mark, klitter og store sten, så det er en afvekslende og udfordrende rute,« fortalte Søren Rasmussen, der også tillagde ruten en del af æren for den suveræne sejr.

»Nu er jeg jo en gammel stodder på 48 år, som har indset, at jeg skal til at eksperimentere med mine løb. Jeg kan ikke slå Thijs (Nijhuis, red.) og de andre unge på de almindelige ruter. Men jeg har en løbeerfaring og -forstand, som især tæller noget til sådanne løb. Det kunne jeg også se, da jeg kom i mål. Jeg har aldrig vundet med 11 minutter før, men mange, der kom ind efter mig, var mere forpinte, da de ikke havde drukket nok og fået den forplejning, der skulle til på sådan en varm dag,« sagde Søren Rasmussen, der også trak referencer til en anden aktuel sportsbegivenhed, hvor de rutinerede udøvere kommer til deres ret:

»Det er heller ikke Formel 1 kørere, som vinder Le Mans. Det er måske et løb for de lidt ældre, lige som det her. De unge skal nok kunne begå sig, men det handler også om at kende sig selv og allerede have lavet de fejl, som man skal forsøge at undgå til et sådant løb«.

Sikker sejr i sønderjysk ultraløb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce