Stor lettelse: Dejligt at få det ordnet i første hug

Sejren giver selvtillid og sejre giver højt humør. Danmark er videre ved VM-slutrunden i Tyskland. Modstanderen i lørdagens 1/8-finale er endnu ikke fundet, men det bliver Tyskland, Serbien, Holland eller Sydkorea. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix

Stor lettelse: Dejligt at få det ordnet i første hug

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der var brede smil hele vejen rundt, da de danske spillere satte ord på sejren på 22-20 over Brasilien, der sender Danmark videre til 1/8-finalen ved VM-slutrunden i Tyskland.

Oldenburg: - Nu er vi videre, og fredag går vi selvfølgelig efter førstepladsen i gruppen. Vi vil vinde alle kampe.

Keeper Sandra Toft bidrog med 15 redninger i kampen mod Brasilien, og hun er klar til at hive endnu flere ud af ærmet på fredag mod Rusland.

- Selvfølgelig. Men det er virkelig dejligt, at vi nu ved, vi er videre. Det giver en god tryghed, mente Sandra Toft, der undervejs i kampen flere gange lige måtte råbe ekstra højt efter holdkammeraterne.

- Det er der ikke noget i. Jeg er bare tændt, og jeg vil vinde. Og det gjorde vi heldigvis.

Anfører Stine Jørgensen var også lettet. Hun tog ansvar og bankede nogle afgørende bolde i de brasilianske netmasker, da kampen skulle afgøres.

- Alt var ikke lige vellykket, men jeg er en af de spillere, som skal tage ansvar i den slags situationer, så herligt, at det endte godt for os, sagde Stine Jørgensen og fortsatte:

- Nu er der gruppefinale mod Rusland på fredag. Den kamp ser vi frem til, når vi lige har fået slappet lidt af. Jeg er noget øm i mine ben, så jeg skal bare hjem på hotellet og have hvilet ud.

Stine Jørgensen er endnu ikke begyndt at kigge på, hvem hun godt kunne tænke sig at møde i en 1/8-finale på lørdag.

- Nej, overhovedet ikke. Jeg har kun set på vores egne kampe indtil videre, men nu må vi se, hvordan det udvikler sig.

Glad og stolt

Danmark var flere gange bagud med tre mål mod Brasilien, men formåede altså at få kampen vendt til egen fordel. Det siger en del om holdet, mente Lotte Grigel.

- Jeg er bare glad og stolt. Vi giver ikke op, selvom tingene måske ikke lige glider. Jeg synes også, at Brasilien spillede deres klart bedste kamp indtil videre. Så vi kan kun være meget tilfredse med at slå dem og komme videre.

Line Haugsted er glad for, at tingene nu ikke først skal afgøres på fredag mod Rusland.

- Ja, for pokker da. Det havde ikke været særlig rart at skulle ud at vinde for at komme videre. Men nu har vi masser af selvtillid efter tre fine præstationer i træk - og så ser vi, hvad vi kan gøre, ved de russere. Jeg kan kun sige, at jeg meget gerne vil slå dem.

Fakta
Danmark - Brasilien 22-20 (13-13)

Stillinger undervejs: 4-6, 7-9, 10-12, 15-15, 20-17, 21-19.

Mål Danmark: Stine Jørgensen 9, Kathrine Heindahl 6, Simone Böhme 2, Maria Fisker 2, Mette Tranborg 1, Trine Østergaard 1, Fie Woller 1.

Topscorer Brasilien: Ana Paula Belo 6.

Udvisninger: Danmark 3, Brasilien 2

Tilskuere: 2105

Næste kamp: Torsdag er hviledag for de danske kvinder. Næste kamp er fredag kl. 20.30 mod Rusland, der har vundet sine fire første kampe ved slutrunden.

Stor lettelse: Dejligt at få det ordnet i første hug

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce