Svømmeklubben vendte tilbage til naturen i Nørresø

Omkring 60 børn og unge i alderen 9 til 20 år var fredag samlet ved FDF Sejlcenter Viborg for at bygge tømmerflåder på en rystesammentur. Foto: Thomas Mark

Svømmeklubben vendte tilbage til naturen i Nørresø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For 75 år siden så Viborg Svømmeklub dagens lys i Nørresøs vand. I dag er svømmeklubben rykket indendørs, men for en stund var nogle af svømmerne vendt tilbage til søen for at markere jubilæet - og for at blive rystet sammen med en anderledes vandoplevelse.

Viborg: Da Viborg Svømmeklub blev til i 1943, var der ingen hal at svømme i. Den kom først 25 år senere.

I stedet måtte man ty til søen, hvor det ofte kolde og urolige vand var hjemsted for et rimeligt stabilt medlemstal på omkring 140 svømmere.

Et medlemsantal, der siden eksploderede, da man fik muligheden for at komme i Vestbadet i sommeren 1968 og indenfor ved Søndre Skole i 1969. Det fortalte Morten Andersen fra Viborg Svømmeklub.

- Få år efter man rykkede indenfor gik man først op på 350 medlemmer og hurtigt steg det til 6-700, sagde Morten Andersen.

Fredag eftermiddag var det dog blevet tid til at vende tilbage til rødderne - ved kanten af Nørresø. Her samledes Viborg Svømmeklubs elitesvømmere for at deltage i den årlige teambuildingstur, der som noget nyt havde valgt at inddrage det historiske perspektiv.

- Vi plejer at tage på en cykeltur hvert år med en overnatning, hvor der så er nogle opgaver, leg og konkurrencer undervejs. Men denne gang skulle vi tilbage til Nørresø for at se, at vandet kan bruges til andet end at svømme i, fortalte Jens Vingborg fra svømmeklubben.

For de omkring 60 deltagere skulle nemlig ikke i vandet. Hvis de kom det, havde de ikke gjort deres arbejde godt nok. I stedet for at svømme bestod opgaven i, at bygge en tømmerflåde - og så naturligvis komme hurtigst igennem ude på vandet.

Ræset på vandet skete i samarbejde med FDF Sejlcenter Viborg.

De unge elitesvømmer måtte dog erkende, at naturen er sværere at styre end i en svømmehal. Vinden skabte nemlig usikkerhed om, hvilket tidspunkt, de mange svømmere skulle teste tømmerflådernes bæredygtighed på.

- Men ud på vandet skal vi nok komme. På et eller andet tidspunkt i løbet af aftenen, lød det optimistisk fra Jens Vingborg omkring klokken 17.

Svømmeklubben vendte tilbage til naturen i Nørresø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce