Thijs Nijhuis vil sætte heftig tid på hjemmebane

En afdeling af Baneturneringen er på vej til Viborg, og Thijs Nijhuis er klar til at stille op. Både for at løbe en kanontid selv, men måske også for at agere "hare" for nogle andre løbere. Arkivfoto: Morten Pedersen.

Thijs Nijhuis vil sætte heftig tid på hjemmebane

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Planen er, at den danske løbeelite på herresiden en aften i august 2018 samles på Viborg Atletik Stadion for at sætte en super tid på 3000 meter. Det skal ske til et stævne i Baneturneringen, hvor alle voksne løbere har mulighed for at være med.

Viborg: Det er yderst sjældent, at danske løbere kommer under otte minutter på 3000 meter. Thijs Nijhuis gjorde det tilbage i 2015 til et stævne i Belgien, og til sommer går han efter at gøre det igen - denne gang på hjemmebane i Viborg.

Planen er, at der i august næste år skal løbes en afdeling af Baneturneringens Grand Prix Serie på Viborg Atletik Stadion. Det kan lade sig gøre, fordi Viborg Atletik og Motion på det tidspunkt vil råde over elektronisk tidtagning, så tiderne kan blive officielt godkendt af Dansk Atletik Forbund.

Det er brødreparret Christian og Simon Jørn Hansen, som de seneste tre år - uden for Dansk Atletik Forbunds regi - har stået bag baneturneringen, og håbet er, at to af afdelingerne i 2018 vil indeholde forsøg på at sætte heftige tider på henholdsvis 3000 meter og en mile (1,6 kilometer). Og det kan altså meget vel blive i Viborg, at den danske løbeelite på herresiden samles for at brænde en super 3000 meter af.

- Det vil være fuldstædig sindssygt, hvis det kunne lykkes at løbe under otte minutter på 3000 meter i Viborg. Jeg håber, at jeg kan kan få mine danske løbevenner overbevist om, at vi skal tage til Viborg og løbe stærkt sammen, siger Thijs Nijhuis, som helt sikkert selv stiller op til stævnet på hjemmebane.

Den danske rekord på 3000 meter indehaves af Mogens Guldberg, som i 1989 løb 7.43.78 på distancen. Thijs Nijhuis har præsteret 7.58.95.

Alle kan deltage

Thijs Nijhuis er i det hele taget meget entusiastisk omkring, at Viborg Atletik og Motion har meldt sig på banen som arrangør for en afdeling af Baneturneringen. Det er endnu ikke 100 procent afgjort, at Viborg får tildelt et stævne, men meget tyder på det.

- Det vil være stort for klubben, og det er oplagt, at der bliver arrangeret et løb for eliten, hvor jeg kommer hjem og viser mig frem for sponsorerne. Jeg tror, at det bliver en rigtig god aften i august, hvor klubben kan vise, hvad den har at byde på, siger Thijs Nijhuis.

Christian Jørn Hansen, som står bag Baneturneringen, fortæller, at Viborg har vist en super fed energi i forhold til at arrangere et stævne, og han er i øjeblikket ved at planlægge alle afdelingerne i 2018-udgaven, så datoerne bliver mest hensigtsmæssige for den danske løbeelite.

Andre jyske byer, Aarhus, Esbjerg og Skive, har også meldt sig på banen som arrangør, og i alt forventer Christian Jørn Hansen, at Baneturneringen 2018 kommer til at indeholde 12 stævner.

Et godt bud på en dato for stævnet i Viborg vil være tirsdag den 14. august, og alle seniorløbere - uanset niveau - har mulighed for at deltage. Man behøver faktisk ikke engang at være medlem af en klub.

- Man skal bare meddele os den tid, man regner med at løbe, og på den baggrund bliver løberne fordelt i forskellige heats. Der plejer cirka at være 100 deltagere, men det største antal til et hverdagsstævne i Baneturneringen var 240 på Østerbro Stadion, hvor Københavns IF var arrangør, siger Christian Jørn Hansen.

Ud over 3000 meter skal der formentlig løbes 800 meter samt nogle sprintdistancer til stævnet på Viborg Atletik Stadion.

Thijs Nijhuis vil sætte heftig tid på hjemmebane

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce