Tidligere superligabomber skal hæve niveauet hos Alhedens IF

Alhedens IF har tilknyttet den tidligere superligabomber Frank Kristensen (nummer to fra venstre) i en form for konsulentrolle. Foto: Danni Kristensen.

Tidligere superligabomber skal hæve niveauet hos Alhedens IF

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den tidligere superligabomber Frank Kristensen bliver i foråret tilknyttet Alhedens IF i en rolle, hvor han både skal sparre med klubbens seniortræner, men også medvirke til individuel udvikling af klubbens unge spillere.

Frederiks: Alhedens IF er en af egnens allerstørste idrætsforeninger, og det vil man gerne blive ved med at være.

Derfor skal klubbens tilbud til medlemmerne være rigtig godt - og i fodboldafdelingen hiver man nu en tidligere superligabomber ind for at løfte arbejdet med både klubbens seniorhold og ungdomsholdene.

I foråret tilknyttes den tidligere FC Midtjylland-topscorer Frank Kristensen i en rolle, hvor han både skal agere sparringspartner for førsteholdstræner Søren Offersen og forestå individuel træning af de enkelte spillere.

- Vi er rigtig glade for Søren, men som cheftræner er man meget på, og har måske ikke så meget tid til den individuelle vejledning. Så vi tror på, at Frank kan bidrage med rigtig spændende ting. Også overfor børne- og ungdomstrænere, hvor han både kan byde ind med konkrete øvelser og en masser erfaring, siger Anders Bertel, der er formand for fodboldudvalget hos Alhedens IF.

Frank Kristensen har selv været med til at udforme aftalen og de opgaver og områder, som han kommer til at arbejde med. Planen er, at han cirka 25 gange i løbet af foråret er på besøg. I starten blandt andet for at observere førsteholdets kampe som en flue på væggen og sidenhen til træningen, hvor han kan arbejde med mindre grupper af spillere omkring blandt andet tekniske og taktiske færdigheder.

- Vi kan se, at vi har en masse talent i vores seniorafdeling, og vi vil også rigtig gerne booste vores børne- og ungdomsafdeling, så det var interessant, at vi kunne få ham på banen. Vi tror, at vi kan bygge et niveau på, hvis der er tid til at give den enkelte spiller en lidt bedre coaching og vejledning, forklarer Poul Erik Clausen, der er næstformand i foreningen og er med i fodboldudvalget. 

Jeg har selv stået som træner på sidelinjen, og i den rolle har man nok at gøre med bare at få det hele til at fungere med at sætte øvelser op og træne det, som man gerne vil. Men når der er 15-20 spillere at holde styr på, så er det svært at få tid til den enkelte.
Frank Kristensen

Ekstra øjne

Frank Kristensen har en fortid som flittig målscorer hos ikke mindst FC Midtjylland, men har også hentet trænererfaring via jobs på efterskoler og college, ligesom han har været jyllandsserietræner.

- Jeg har selv stået som træner på sidelinjen, og i den rolle har man nok at gøre med bare at få det hele til at fungere med at sætte øvelser op og træne det, som man gerne vil. Men når der er 15-20 spillere at holde styr på, så er det svært at få tid til den enkelte. På den her måde kan jeg stå lidt i baggrunden og se nogle ting, og have en lidt nørdet tilgang til, hvordan spillerne lige kan gøre det et hak bedre, siger Frank Kristensen, der allerede har fået en opgave omkring klubbens førstehold, der har scoret for få mål på det seneste.

- Det er et punkt, hvor jeg håber, at jeg kan gøre en forskel. Jeg kan observere angriberens bevægelser, spark til bolden og den slags. Det kan være det er en førsteberøring eller en vending, der skal blive bedre, og så skal netop den del trænes, siger den tidligere målscorer, der er vant til at arbejde med spillere på forskellige niveauer og derfor ikke er bekymret over udsigten til at arbejde med serie 2-spillere.

Arbejdet skal foregå i nært samarbejde med Søren Offersen, der fortsat er cheftræner, mens Frank Kristensen udelukkende er en form for konsulent.

- Jeg skal ikke være træner eller assistenttræner. Jeg skal stå og observere, og så kan jeg byde ind med enkelte træningsøvelser udfra det, som jeg kan se, siger han.

Cheftræneren glæder sig til samarbejdet.

- Det er en kanonide. Jeg kan jo ikke komme hele vejen rundt om det, som jeg egentlig gerne vil, da jeg står alene med det, siger Søren Offersen, der er sikker på, at Frank Kristensen via sin erfaring kan byde ind med en masse.

- Jeg har ikke tidligere haft den store mulighed for at sparre med nogen. Jeg har ikke haft en assistent, så det har enten været en holdleder, anføreren eller en ældre spiller, som jeg har talt med, så det bliver godt at få noget feedback og ideer. Så det vil helt sikkert booste os, siger træneren, der også tror, at nogle af spillerne vil glæde sig rigtig meget til at arbejde sammen med Frank Kristensen, når træningen begynder igen til februar.

Skal fastholde unge

Aftalen gælder i første omgang kun for foråret, og det er ikke sådan, at klubben har sat et decideret mål for, hvad man skal have ud af samarbejdet med den tidligere FCM-topscorer.

- Det handler mere om, at vi gerne vil have flere unge mennesker igang. Vi har en gruppe, som vi mister som U19-spillere. Måske kan vi få dem i gang igen ved at booste tilbuddet lidt, siger Anders Bertel.

- Vi vil gerne lave noget attraktivt, som de unge mennesker kan se en værdi i. Både fordi de kan udvikle sig som spillere, men også fordi de kan bygge et fællesskab op. Vi vil gerne holde fast i dem i stedet for, at de som 16-19-årige falder fra, siger Poul Erik Clausen.

 

Tidligere superligabomber skal hæve niveauet hos Alhedens IF

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce