Viborg FF luger ud i potentielle faldgruber

Cheftræner Steffen Højer i samtale med viceanfører Alexander Fischer under hjemmekampen mod Hvidovre. Foto: Morten Pedersen

Viborg FF luger ud i potentielle faldgruber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Viborg FF forsøger at fjerne alle de faldgruber, man kan havne i, når resultaterne i kampene ikke flasker sig.

Viborg: Der er blevet analyseret, der er blevet snakket, der er blevet skrevet.

Mange har haft en mening om Viborg FF's indledning på forårssæsonen, hvor Silkeborg har hentet fire point ind på Grønning og kompagni.

På Viborg FF's træningsanlæg erkender cheftræner Steffen Højer alvoren, men så skal man heller ikke gøre det værre, end det er.

- Vi har tabt to kampe på otte dage, og det tager vi dybt seriøst, men vi er ikke bange for det. Vi har desværre prøvet det før, men vi har også håndteret det før. Så er jeg med på, at vi har tabt fem ud af de seneste syv kampe, men man kunne også vælge at fortælle, at vi har tabt fem ud af de sidste 19 kampe. Der er flere historier i det, og for os handler det om at holde fokus på den næste kamp, sagde Steffen Højer efter onsdagens træning.

Viborg FF er stadig placeret på førstepladsen 1. division, og det kan være en udfordring at være rækkens duks, selv om det selvfølgelig er der, man helst vil befinde sig.

- Det er lidt en boomerang, som rammer os, for vi bliver hele tiden forholdt, at vi ligger nummer et, siger Steffen Højer.

Men sådan er det vel, når man ligger deroppe?

- Ja, sådan er det, og det har vi selv lagt op til. Det er stadig 100 procent vores mål at rykke op, men i dagligdagen skal det kun handle om den næste træning og den næste kamp, sagde Steffen Højer.

Viborg FF var i efteråret det mest målfarlige hold i 1. division, men det er endnu ikke lykkes at score i foråret. Hvad skal der til for at komme i gang?

- Det er noget med at turde være derude og bare spille fodbold, selv om tingene ikke lige fungerer, og der er meget pres på. Man ser ofte i de her situationer, at man afventer i stedet for at tage et løb, eller man nede bagfra spiller bolden til siden i stedet for fremad. Det er sådan nogle ting, som vi er ved at fjerne, sagde Steffen Højer.

- Vi skal være meget tydelige omkring, hvad der skal ske på banen, for det kan først gå rigtig galt, hvis spillerne begynder at tænke for meget over, hvad de skal gøre i en kamp. Det skal helst komme instinktivt. Det dyrker vi med de spil, vi træner, sagde Steffen Højer.

Næste opgave for Viborg FF er på søndag, når Fremad Amager venter på udebane.

Viborg FF luger ud i potentielle faldgruber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce