Viborg HK var så tæt på - men missede europæisk finale med få mål

Viborg HK var uhyre tæt på, men missede akkurat pladsen i EHF Cup-finalen. Foto: Morten Dueholm

Viborg HK var så tæt på - men missede europæisk finale med få mål

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Viborg HK besejrede søndag den ungarske favorit Siofok i Vibocold Arena. Desværre var sejren ikke stor nok. Derfor er det Siofok, der skal møde Team Esbjerg i EHF Cup-finalen.

Viborg: Viborg HK kunne skimte en europæisk semfinale, men i sidste øjeblik smækkede Siofok døren i og snuppede finalepladsen.

VHK vandt hjemmekampen med 27-25, men da Siofok havde vundet det første opgør med 28-24, så var søndagens sejr ikke stor nok til at booke en finaleplads mod Team Esbjerg, som tidligere på dagen lammetævede Herning-Ikast i den anden semifinale.

VHK var flere gange i anden halvleg foran med tre mål og var ikke langt fra at fuldbyrde successen, men Siofok viste klogskab og styrke og fik dermed afværget det, der for ungarerne havde været en kæmpe fiasko.

VHK kom skidt fra land i kampen, men som første halvleg skred frem, fik hjemmeholdet bedre og bedre fat. Defensiven fungerede rigtig fint trods nogle lidt mystiske kendelser fra det kroatiske dommerpar.

Siofok holdt en smal føring, men mod slutningen af halvlegen var det VHK, som var ovenpå og sled sig foran med 12-11 efter 30 intense minutter, som indeholdt alt, hvad en god europæisk kamp skal indeholde.

VHK fightede fremragende, men det var præcis ikke nok. Foto: Morten Dueholm
VHK fightede fremragende, men det var præcis ikke nok. Foto: Morten Dueholm

Var så tæt på

I anden halvleg fortsatte det utroligt tætte parløb. VHK sled og slæbte. Det lykkedes en stærk Ida-Marie Dahl at neutralisere stjernen Estelle Nze Minko, men i hendes fravær bød Andrea Kobetic virkelig ind med storspil.

Derfor holdt Siofok hele tiden snor i VHK, som ellers flere gange skabte et hul på tre mål.

I løbet af halvlegen var det dog som om, at VHK fik sværere og sværere ved at holde Siofok fra fadet, og derfor begyndte chancen for den påkrævede fire- eller femmålssejr at ebbe ud.

VHK havde dog bestemt ikke givet op. Med en kraftanstrengelse i slutminutterne lykkedes det at stresse Siofok så meget, at stjernerne virkelig vaklede.

VHK kom igen foran med tre mål, men det lykkedes lige akkurat ikke at holde et ellers rystet ungarsk hold væk, og da gæsterne scorede deres 25. mål, var ballet forbi.

VHK havde stor ære af kampen og fik en flot skalp, men det var altså ikke nok til at booke en plads i finalen.

Dermed er sæsonen 2018/2019 så godt som forbi for VHK. Påsken byder på de to sidste kampe i slutspillet, men da VHK har udspillet sin chance er de uden den store betydning.

Senere er der dog også en pokalkamp mod Bjerringbro FH, hvor VHK skal vinde for at være med i pokalturneringen efter sommerferien.

Viborg HK-Siofok 27-25 (12-11)

Håndbold, EHF Cup-semifinale, 2, kamp

Mål for Viborg HK: Ann Grete Nørgaard 5, Stine Andersen 4, Carin Strömberg 4, Kristina Jørgensen 4, Ida-Marie Dahl 3, Stine Bodholt Nielsen 2, Pauline Bøgelund 2, Moa Högdahl 1, Line Haugsted 1, Amalie Grøn Hansen 1.

Mål for Siofok: Andrea Kobetic 8, Simone Böhme 4, Katarina Jezic 3, Estelle Nze Minko 3, Camille Aoustin 2, Mireya Gonzalez Alvarez 2, Asma Elghaoui 1, Gabriela Perianu 1, Tatiana Khmyrova 1.

Udvisninger: Viborg HK 2, Siofok KC 2.

Tilskuere: 1.431.

Siofok er videre med samlet 53-51

Viborg HK var så tæt på - men missede europæisk finale med få mål

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce