Videre ved VM: Danmarks to helt store profiler gjorde forskellen

Sandra Toft stod blændende og havde en stor aktie i sejren på 22-20 over Brasilien. Sejren sender dermed videre i VM-turneringen. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix

Videre ved VM: Danmarks to helt store profiler gjorde forskellen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anfører Stine Jørgensen og keeper Sandra Toft i særklasse, da Danmark spillede sig videre til 1/8-finale ved VM-slutrunden med en sejr på 22-20 over Brasilien.

VM I TYSKLAND: Den slags kan vi lide. Ja, vi elsker den slags, når det går godt - og det gjorde det.

Danmark er videre til lørdagens 1/8-finale ved VM-slutrunden i Tyskland, hvor vi dog endnu ikke kender modstanderen.

Det er en kendsgerning efter onsdagens sejr på 22-20 over Brasilien, der virkelig fulgte de danske kvinder til dørs. Da det var allermest påkrævet, stemplede Danmarks to helt store profiler dog ind i fornem stil.

Anfører Stine Jørgensen tog ansvar og fik scoret de afgørende mål, mens Sandra Toft, der blev kåret til kampens spiller, pillede de afgørende bolde.

Og så måtte der jubles. En stor forløsning at det videre avancement er plads inden fredagens sidste kamp i gruppen, der bliver en direkte kamp om førstepladsen med Rusland.

Det endte altså lykkeligt, men de danske kvinder fik slet ikke den start på kampen, som de havde håbet på. Der blev simpelt hen lavet alt for mange fejl. Upræcise afleveringer og kiksede indspil til Kathrine Heindahl på stregen.

Den slags har det med at koste i den modsatte ende af banen. Det gjorde det også, da det gav Brasilien masser af muligheder for at løbe kontra - og det kastede en føring på tre mål af sig.

Men også ros til Brasilien, der kom ud med en helt anden indstilling til tingene, end det har været tilfældet i flere af de tidligere kampe. Det kunne ses, at de også havde hårdt brug for point for ikke at blive sendt hjem på tidlig juleferie.

Danmark fik dog mere og mere greb om tingene i det sidste kvarter af første halvleg. Stine Jørgensen pumpede et par fine bolde i mål fra distancen, Kathrine Heindahl fik pludselig fat i indspillene, og Simone Böhme begyndte at røre på sig ude på fløjen - og så stemplede Sandra Toft, der for et år siden blev kåret til den bedste keeper ved EM-slutrunden i Sverige, ind med ni redninger i de første 30 minutter.

De ting lagt sammen betød, at Danmark var helt på omgangshøjde med Brasilien ved sidebyttet, hvor måltavlen viste 13-13. Og jævnbyrdigheden fortsatte i anden halvleg, hvor begge hold både fik skruet op for fysikken og havde svært ved at score.

Barbara Arenhart sprællede i det brasilianske bur, mens veloplagte Toft gjorde hende kunststykket efter i Danmarks mål. Knap midt i anden halvleg havde de danske kvinder en fin chance for at trække fra, da brasilianerne blev ramt af to udvisninger lige efter hinanden.

Kampen i tal
Danmark - Brasilien 22-20 (13-13).Stillinger undervejs

4-6, 7-9, 10-12, 15-15, 20-17, 21-19.

Mål, Danmark: Stine Jørgensen 9, Kathrine Heindahl 6, Simone Böhme 2, Maria Fisker 2, Mette Tranborg 1, Trine Østergaard 1, Fie Woller 1.

Topscorer, Brasilien: Ana Paula Belo 6.

Udvisninger

Danmark 3, Brasilien 2

Tilskuere: 2105

Næste kamp

Torsdag er hviledag for de danske kvinder. Næste kamp er fredag kl. 20.30 mod Rusland, der har vundet sine fire første kampe ved slutrunden.   

Kun et måls forsakel

Den chance blev dog slet ikke udnyttet godt nok, da Danmark kun vandt perioden med 1-0 - og så var der fortsat kun et måls forskel på de to hold. Dermed var der i den grad lagt op til en højspændt slutfase.

Onsdagens øvrige resultater i VM's gruppe C betød, at Danmark kunne "nøjes" med uafgjort og alligevel være sikker på at booke billet til lørdagens VM 1/8-finale i Magdeburg.

Trine Østergaard, der har været plaget af en skulderskade, kom på banen for første gang ved denne slutrunde, og den fodrappe og driftssikre fløj løb direkte ind og scorede et vigtigt mål.

Danmarks så ud til at have fået slået et afgørende hul, da anfører Stine Jørgensen bankede bolden ind til føring på 20-17. Det holdt bare ikke. Jørgensen røg ud i to minutter ganske kort efter - og så var Brasilien med 19-20 med seks minutter igen.

Men Stine Jørgensen og Sandra Toft havde mere i posen, da det gjaldt - Danmarks to helt store profiler gjorde forskellen. Og tak for det.

Videre ved VM: Danmarks to helt store profiler gjorde forskellen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce