Wilbek: Sejr er ikke det vigtigste for børn

Ulrik Wilbek blander sig nu i debatten om talentudviklingen i dansk håndbold. Arkivfoto.
Foto: Claus Fisker/Scanpix Denmark

Wilbek: Sejr er ikke det vigtigste for børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I et indlæg på Dansk Håndbold Forbunds hjemmeside bidrager sportschef Ulrik Wilbek til debatten om talentudviklingen hos de mindste.

10-12 årige børn skal synes, det er sjovt at spille håndbold. Det er ikke på dette alderstrin, at de skal træne flere gange om ugen og vinde store sejre. For dels er det at vinde ikke det vigtigste, når man er i den alder. Og dels har børnene på det tidspunkt i livet også godt af at prøve andre idrætsgrene, inden de beslutter sig for, om de skal satse på håndbolden eller en anden sport.

Det er hovedbudskaberne i et indlæg af Ulrik Wilbek på Dansk Håndbold Forbunds (DHF) hjemmeside, hvor sportschefen redegører for forbundets holdning til talentudvikling i børne- og ungdomsrækkerne. Et område, der i den seneste tid har været genstand for debat i håndboldmiljøet.

»Mange trænere har travlt med at fortælle udøverne i netop deres idrætsgren, at de ikke må dyrke andre idrætsgrene. Jeg ser helt anderledes på det. Lad dog endelig børnene dyrke mere end en idræt, så længe de er børn. Det er kun sundt for kroppens udvikling,« skriver Wilbek blandt andet.

I sidste uge bragte folkebladet en sportskronik af spiller og ungdomstræner i Viborg HK Torben Vinter, der handlede om det samme emne.

En af Vinters pointer er, at det i ungdomsrækkerne er ligegyldigt, om et hold vinder eller taber. Holdningen deles af Wilbek.

»Selvfølgelig må vi spille for at vinde både i U-8, U-10 og U-12 rækkerne. Det er bare ikke det vigtigste i disse årgange, og vi skal ikke vinde for enhver pris. Derfor giver det heller ingen mening, at vi opretter særlige eliterækker, hvor de allerbedste på U-10 niveau kan møde hinanden, efter at have kørt over 100 km til en kamp, og da slet ikke, hvis det også indebærer, at nogle forældre mener, at de skal køre deres børn lange strækninger i bil for, at de kan spille i en af "topklubberne" i U-10 eller U-12,« skriver sportschefen og opfordrer i stedet børnene til at bruge tiden på de sociale tiltag i klubberne og at være sammen med kammeraterne.

I april udgiver Ulrik Wilbek sammen med ungdomslandstræner og talentchef i DHF Claus Hansen en bog om emnet.

thmi

Wilbek: Sejr er ikke det vigtigste for børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce