Arkæologer finder 4400 år gammel grav nær pyramiderne

Egyptiske arkæologer har fundet en 4400 år gammel grav nær landets berømte pyramider på Giza plateauet uden for Kairo, oplyser kulturarvsministeriet, hvor der håb om, at det nye fund vil styrke Egyptens skrantende turistindustri.

Arkæologer finder 4400 år gammel grav nær pyramiderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Egyptisk minister siger, at nye udgravninger "meget snart" vil resultere i flere enestående fund.

Egyptiske arkæologer har fundet en 4400 år gammel grav nær landets berømte pyramider på Giza plateauet uden for Kairo. Det oplyser kulturarvsministeriet, hvor der håb om, at det nye fund vil styrke Egyptens skrantende turistindustri.

Kvinden i graven havde navnet Hetpet ifølge BBC. Hun var meget værdsat i det gamle kongeriges femte dynasti, som regerede Egypten omkring 2494-2345 før vor tidsregning.

Hetpet var præstinde for frugtbarhedsgudinden Hathor, som var beskytter af gravide og børn.

Fotos af den L-formede helligdom, som er bygget af jord-mursten viser vægmalerier, som skildrer Hetpet i diverse jagt- og fiskeriscener- og som modtager af offergaver fra børn.

Der er tilmed billeder af musik- og danseforestillinger. Et motiv viser en abe, der danser foran et orkester.

Den egyptiske minister med ansvar for kulturarv og antikviteter, Khaled al-Anani, siger, at udgravningerne af graven "meget snart" vil resultere i flere fund.

- Det er meget lovende. Vi har fjernet op mod 300 kubikmeter jord for at finde graven, siger arkæologen Mostafa al-Waziri, som leder den arkæologiske mission.

- Det som man ser over jordens overflade i Egypten er under 40 procent af, hvad der findes, tilføjer han.

Al-Waziri tror. at Hetpet havde en anden grav i det vestlige Giza, hvor der er sat et gravearbejde i gang.

Hetpet er en allerede kendt figur fra det gamle Egypten, selv om hendes mumie ikke er blevet fundet. Fragmenter, som tilhører hende fra et fund i samme område i 1909, blev dengang ført til et museum i Berlin.

Området, hvor det nye fund er gjort, ligger tæt på et museum, som er under opførelse, og som skal rumme en række af Egyptens mest enestående og mest værdifulde fund - deriblandt mange, som tilhørte den berømte drengekonge Tutankhamon.

Arkæologer finder 4400 år gammel grav nær pyramiderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce