Ruslands bevis for USA-støtte til IS er fra videospil


Ruslands bevis for USA-støtte til IS er fra videospil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Amerikanerne hjælper Islamisk Stat, hævder russerne. Men det "uomtvistelige bevis" er fra et videospil.

Det russiske forsvarsministerium hævdede tirsdag at have "uomtvisteligt bevis" for, at USA støtter Islamisk Stat i Mellemøsten.

Ministeriets bevis for den alvorlige beskyldning var en række sort-hvide billeder, som angiveligt var taget 9. november nær den syrisk-irakiske grænse.

Men et af billederne stammer i virkeligheden fra et videospil. Det påpeger adskillige brugere på sociale medier, skriver både The Guardian og nyhedsbureauet AFP.

Blandt andet er ét af billederne ifølge The Guardian tilsyneladende et skærmbillede af en reklame for et mobilspil med navnet "AC-130 Gunship Simulator: Special Ops Squadron".

De andre fire billeder er tilsyneladende fra billeder, som blev frigivet i 2016 af det irakiske forsvarsministerium. De viser irakiske luftstyrker bombe Islamisk Stat nær Fallujah.

Det oplyser en gruppe russiske online-efterforskere fra gruppen Conflict Intelligence Team, skriver The Guardian.

Kort efter at billedernes ophav blev afsløret, slettede det russiske forsvarsministerium opslagene på Twitter og Facebook.

Senere erkendte ministeriet, at der var sket en fejl og udsendte endnu engang en række billeder, som "beviste" USA's støtte til Islamisk Stat.

- Forsvarsministeriet undersøger en civil ansat i et af departementerne, som ved en fejl vedhæftede fotografier til forsvarsministeriets udtalelse, lød det ifølge AFP.

Den amerikanske ambassade i Moskva har skrevet på Twitter, at "USA ikke vil bruge tid på tåbelige beskyldninger fra det russiske forsvarsministerium".

- Vi har brug for at fokusere på at udslette vores fælles fjende, tilføjer ambassaden.

Både USA og Rusland kæmper imod Islamisk Stat i Syrien. Men de to lande støtter forskellige sider i konflikten.

Russerne er tætte allierede med det syriske styre og præsident Bashar al-Assad, mens amerikanerne omvendt ønsker at erstatte Assad med en anden leder.

Og den russiske regering har tidligere beskyldt amerikanerne for at "lade som om", de bekæmper Islamisk Stat i Irak ved at lade IS-krigere komme ind i Syrien.

Det har det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, nægtet.

Ruslands bevis for USA-støtte til IS er fra videospil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce