- Det giver altså mening, hr. Bjærge

Alle skove og naturområder i Viborg Kommune hører nu under samme distrikt i Naturstyrelsen.

- Det giver altså mening, hr. Bjærge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I en klumme for nogle uger siden harcelerede nærværende skribent over, at skove og naturområder på egnen omkring Viborg skal høre under et statsligt distrikt kaldet "Kronjylland". Det er dog en vis mening med det, mener Viborgs førende skovfoged Steen Bonne Rasmussen.

Viborg: Det er ikke forbudt at blive klogere, og det er heller ikke forbudt at erkende, at skoene måske kan blive for små.

Trods alt.

For nogle uger siden harcelerede nærværende skribent over, at navnene på Naturstyrelsens distrikter rundt i landet ikke var lige smarte. Den aktuelle anledning til skriveriet var, at Naturstyrelsen netop har nedlagt distriktet kaldet "Midtjylland" og ladet dele af dette indgå i distriktet "Kronjylland" - herunder skove omkring Sjørup 20 kilometer vest for Viborg.

Der blev argumenteret for, at kun få ved, hvad Kronjylland er - nemlig et ikke nærmere defineret område med centrum i Randers. Ligeledes stødte det mig, at jeg og mine skove om Viborgegnen skulle høre til Kronjylland.

- Jeg kan sådan set godt følge dig. Det er svært at navngive distrikter, således at de giver mening for alle, siger Steen Bonne Rasmussen, skovfoged i Naturstyrelsen og med privatadresse i Krathus vest for Viborg Plantage.

Han har som skovfoged i cirka 25 år på egnen været med til lidt af hvert, hvad angår strukturelle ændringer af sin arbejdsplads. Herunder altså den seneste, hvor distriktet Midtjylland er udraderet.

- Samtidig med, at Naturstyrelsen er ramt af besparelser, og vores direktion derfor blandt andet har valgt at nedlægge to enheder, rokerer man nu rundt på arealerne, så der kun er én Naturstyrelsesenhed i hver kommune, fortæller Steen Bonne Rasmussen og føjer til:

- Det var der også før kommunalreformen i 2007, men siden kommunesammenlægningen har der ofte været både to og tre Naturstyrelsesenheder i mange kommuner. Naturligt nok har mange ikke kunnet finde ud af, at man i de gamle Fjends og Karup kommuner skulle henvende sig til Naturstyrelsen Midtjylland, mens man i de gamle Viborg, Møldrup, Tjele og Bjerringbro kommuner skulle henvende sig til Naturstyrelsen Kronjylland. Nu er der én indgang i Viborg kommune. Det må være en fordel. Uanset hvad den så hedder.

- Det giver altså mening, hr. Bjærge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce