Viborg-erhvervsmand truede Skat-ansatte

Den tiltalte mand havde i flere tilfælde truet medarbejdere hos Skat, som han havde en verserende sag med siden 2010. Arkivfoto

Viborg-erhvervsmand truede Skat-ansatte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Viborgenser har i mange år ligget i åben strid med Skat, og det fik ham i flere tilfælde til at komme med trusler over telefonen.

Viborg: Alle seks domsmænd i Vestre Landsret var enige om, at tiltalte erhvervsmand fra Viborg var skyldig i trusler mod embedsmænd i Skat. To af domsmændene ønskede ham straffet med ubetinget fængsel, men med fire mod to blev det en dom på 30 dages betinget fængsel og 40 timers samfundstjeneste.

Sagen drejer sig om en årelang strid, som tiltalte har haft med Skat. I dette tilfælde drejer det sig om konfiskation af en bil, en sag som i 2018 fik tiltalte til at gå verbalt amok mod flere ansatte hos Skat. Første gang var den 6. februar, hvor han på en telefonsvarer sagde, at: "..til det fucking slår mig ihjel, ja, eller til jeg har slået jer røvhuller ihjel."

Senere samme år i juli havde han haft en meget lang telefonsamtale med lederen af den afdeling, som i 2011 behandlede afgifter på biler, der indføres fra udlandet, at: "Michael har ødelagt mit liv, og jeg har lyst til at tage over og skære ham i småstykker."

Sagen bunder i, at tiltalte i 2010 vendte tilbage til Danmark efter otte år i Sverige, hvor han drev en it-virksomhed og handlede med klassiske biler. Han mente, at han havde haft alle indførte biler omkring Skat inden for gældende regler. Det gjalt åbenbart ikke en gul Audi Q7, som striden står om. Da han blev stoppet af politiet i 2011, blev han siden dømt for at have kørt ulovligt på udenlandske nummerplader.

Striden gik på, hvem der egentlig ejede bilen, tiltalte selv, hans selskab Nordisk Handel, eller Sydleasing, som han havde en aftale med om sale and lease back. Den hoppede Sydleasing ud af, da sagen med Skat opstod.

Ved dom i Retten i Viborg i 2012 blev den gule Audi konfiskeret. Tiltaltes utilfredshed består i, at det ifølge ham har været umuligt at komme i kontakt med Skat igennem syv år. I byretten ville tiltalte kun besvare spørgsmål fra sin forsvarer.

Viborg-erhvervsmand truede Skat-ansatte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce