- Politikere burde have fulgt sagen tættere

Ib Bjerregaard (V) var en af de politikere, som argumenterede for, at der skulle foretages en uvildig undersøgelse af byggeprojektet ved regionshospitalet. Arkivfoto

- Politikere burde have fulgt sagen tættere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ib Bjerregaard, der er nyt medlem af regionens hospitalsudvalg, mener, at det er en fejl, at der ikke for flere år siden blev nedsat en politisk styregruppe til at følge udvidelsen af regionshospitalet.

Viborg: Både da regionen byggede den nye regionsrådssal, og da Viborg Kommune byggede det nye rådhus, var der nedsat en politisk styregruppe, som havde til opgave at følge byggeprojekterne tæt.

Det betød, at der var et klart politisk ansvar, og at problemer i projekterne blev fanget på et tidligt tidspunkt.

Det siger Ib Bjerregaard (V), der sidder i regionsrådet, og som indtil udgangen af 2017 også var medlem af byrådet i Viborg. Det siger han med henvisning til de alvorlige problemer, som en rapport fra revisionsfirmaet Ernst & Young og ingeniørfirmaet Viggo Madsen netop har afdækket ved byggeriet af det nye store akutcenter ved Regionshospitalet Viborg.

Dårligt og ufuldstændigt projektmateriale har betydet, at der på en række områder har været problemer med at finde ud af, hvilke opgaver der hører til hvilke fagentrepriser - med en forsinkelse af byggeriet på otte måneder og flere sparerunder for at finde millioner af kroner til et fordyret byggeri til følge.

- Vi havde også problemer undervejs, da vi opførte det nye rådhus, men i høj grad fordi vi havde den politiske styregruppe, fik vi løst problemerne, mens de var til at håndtere. Så det endte med, at både tidsplan og økonomi holdt sig nogenlunde inden for det aftalte, siger Ib Bjerregaard.

Forsømmelse

Han mener på den baggrund, at det er forsømmelse, at der ikke blev nedsat en politisk følgegruppe, da udvidelsen af regionshospitalet - til et beløb af 1,1 milliarder kroner - blev planlagt i sin tid.

- Jeg er helt overbevist om, at hvis nogle af os folkevalgte havde været tættere på projektet, ville vi have grebet ind noget før. Byggeriet af akutcentret begyndte i 2014, så det har i tre år været kendt, at der var store problemer med projektmaterialet - problemer som åbenbart ikke er blevet løst på tilfredsstillende vis, siger Ib Bjerregaard.

Som medlem af regionsrådet erkender Ib Bjerregaard, at han naturligvis også har et medansvar for, at det er gået så galt med det store byggeri.

- Jeg har undervejs spurgt ind til projektet flere gange - både i forretningsudvalget og i regionsrådet. Og jeg var da også en af dem, der argumenterede kraftigt for, at vi skulle have en uvildig undersøgelse, som nu har resulteret i den kritiske rapport, siger Ib Bjerregaard, der også undrer sig over, hvorfor regionshospitalets bygherrerådgiver ikke har slået alarm noget tidligere i forløbet.

- Politikere burde have fulgt sagen tættere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce