- Vi vil bare ind og snakke: Tricktyve hærger i kommunen

Lokalpolitiet i Viborg advarer om stigende tendens med udenlandske tricktyve. Arkivfoto

- Vi vil bare ind og snakke: Tricktyve hærger i kommunen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gennem den seneste tid har politiet i Viborg bemærket flere episoder med tricktyveri. Politikommissær Peter Søndergaard fortæller, hvordan man kan gardere sig imod de ubudne gæster.

Viborg-egnen: I den seneste tid er der opstået en kedelig tendens. Tricktyve af udenlandsk herkomst banker på døren hos tilfældige mennesker med det mål at komme indenfor. Når de først er inde, forsøger tricktyvene at stjæle fra skuffer og skabe. I sidste uge fik en kvinde i kørestol fra Ørum besøg af en "romalignende" kvinde, der forsøgte at komme ind på hendes bopæl, og lokalpolitiet i Viborg har bemærket, at forsøgene er taget til den seneste tid.

- Det er noget, vi har bemærket, men det er svært at sige, om der er en sammenhæng mellem hændelserne, fortæller politikommissær Peter Søndergaard.

- Vi har ikke sammenfald i signalementer, men det er jo oplagt at tænke, at det nok ikke er 10 personer, der uafhængigt af hinanden har tænkt "nu skal vi afsted", fortæller Peter Søndergaard.

I flere tilfælde opsøger tricktyvene ældre borgere. Blandt andet i Skals, hvor to igen udenlandske kvinder opsøgte en ældre kvinde i en lejlighed. Her kom de to tricktyve indenfor og fik 1900 kroner med sig, inden beboeren fik dem jaget ud.

Udvis agtpågivenhed

Lokalpolitiet har ikke en decideret handleplan i forhold til tricktyverierne. I stedet opfordrer Peter Søndergaard borgere til at være på vagt, hvis der står en ubuden gæst og vil ind.

- Det er meget lavpraktisk, men man kan for eksempel sørge for, at de ikke kommer ind i første omgang. Hvis de først kommer ind, er det svære at få dem ud igen, siger han.

- Vi ser, at tricktyvene siger, de er fra lægen, hjemmeplejen og så videre, så vær sikker på, at folk, der banker på, er der af en legitim grund. Desuden kan man altid låse døren, så de ikke bare kan gå ind.

Har man overskuddet til det, vil politiet gerne have signalement af tricktyvene. Det kan nemlig hjælpe i politiets efterfølgende arbejde.

- Vi vil bare ind og snakke: Tricktyve hærger i kommunen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce