11 nye medlemmer af byrådet

Ib Bjerregaard fik ikke plads i byrådet.

11 nye medlemmer af byrådet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Otte af de nuværende byrådsmedlemmer genopstillede ikke. Af de resterende 23, som gerne ville genvælges, opnåede tre ikke genvalg. Blandt dem overraskende nok Venstres nuværende gruppeformand Ib Bjerregaard.

Viborg: Venstres gruppeformand Ib Bjerregaard, der har siddet i byrådet i alle de 12 år, der er gået siden kommunalreformen, og før den tid otte år i kommunalbestyrelsen i Møldrup, var ikke blandt de 31 navne, som borgmester Torsten Nielsen kunne læse op, da han præsenterede det nye byråd.

Dermed kom Ib Bjerregaard med i den gruppe på tre politikere fra det nuværende byråd, som ikke opnåede genvalg. Det er ud over ham partifællen Karin Clemmensen og socialdemokraten Marianne Aaris Andersen.

Udover de tre forlader otte byrødder frivilligt det kommunalpolitiske arbejde: de to radikale medlemmer Jens Rohde og Anna Margrethe Engbæk, socialdemokraten Flemming Lund, Ida Middelhede (K), Søren Gytz Olesen fra SF og de tre Venstre-medlemmer Nina Hygum, Gudrun Bjerregaard og Gregers Laigaard.

Dermed bliver der plads til 11 nyvalgte medlemmer af byrådet. Flest nye er der med fire i Venstres gruppe: den kommende borgmester Ulrik Wilbek, Niels-Jørgen Ottesen, Bjerringbro, Kim Dongsgaard fra Rødkærsbro og Kurt Johansen fra Skals.

Skuffet

De konservative stiller med tre nye navne: Claus Nielsen, Viborg, Simon Højer, Viborg og Jakob Ekberg fra Bjerringbro.

For SF er der comeback til Kai O. Andersen, som røg ud af byrådet for fire år siden, mens Elo Nielsen fra Skals er nyvalgt. To nye ansigter er der også hos socialdemokraterne. Birthe Harritz fra Ørum vender tilbage, efter at hun røg ud i 2013, mens Birgith Langballe fra Stoholm er helt ny i byrådet.

Ib Bjerregaard er mere ærgerlig end skuffet over, at han ikke opnåede genvalg til byrådet.

- Med så stærk en stemmesluger som Ulrik Wilbek havde jeg forudset, at det kunne blive resultatet. Og jeg må konstatere, at kun to af de 10 Venstre-medlemmer i det nye byråd kommer fra Viborg by. Ud over Ulrik Wilbek er det Åse Kubel Høeg, siger Ib Bjerregaard, der håber og tror, at han får genvalg til regionsrådet.

Men her tælles de personlige stemmer først op i løbet af onsdagen.

11 nye medlemmer af byrådet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce