25 af 200 præster rammes af lockout - hvad med alle konfirmationerne?

Henrik Stubkjær er selv blandt de tjenestemænd, der ikke er taget ud til lockout. Arkivfoto

25 af 200 præster rammes af lockout - hvad med alle konfirmationerne?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Biskop Henrik Stubkjær ønsker at gøre sit yderste for, at konflikten på arbejdsmarkedet så lidt som muligt rammer de kirkelige handlinger.

Viborg: Gudstjenester uden orgelmusik kan blive ét af de mere usædvanlige indslag, hvis louckouten får lov til at slå igennem i Viborg Stifts kirker.

I øvrigt regner biskop Henrik Stubkjær, Viborg Stift, med, at en eventuel konflikt ikke får lov til at løbe længe.

- Vi er ved at danne os et overblik. Men jeg kan i første omgang opfordre til at tage det helt roligt. Mange tænker nu på konfirmationerne, når 25 af vores 200 præster kan komme i konflikt. Min vurdering er, at det hele er overstået, når konfirmationstiden for alvor begynder, siger Henrik Stubkjær.

Folkekirkens overenskomstansatte skal i givet fald i konflikt. Langt de fleste præster er tjenestemænd. Derimod kommer personale som kordegne, organister, kirketjenere, sognemedhjælpere og gravere i givet fald ud i arbejdskampen.

- På den ene side ønsker vi en kirke med gode arbejdsforhold og en ordentlig løn, så vi kan tiltrække dygtige medarbejdere. På den anden side er arbejdet også for mange et kald. Præstegerningen er mere end et arbejde, og vi gør vores yderste for at gennemføre de kirkelige handlinger, så de fortsat kan foregå værdigt, siger Henrik Stubkjær og fortsætter:

- Vi har mig bekendt ikke prøvet dette før. Biskopperne imellem og i tæt kontakt med provsterne er vi ved at finde udveje. På stiftets hjemmeside bringer vi løbende informationer. Hvis vi bliver nødt til at aflyse gudstjenester, kan vi henvise kirkegængerne til en nabokirke. Nu må vi rykke sammen - også hvis vi skal klare os med sangen alene.

Hvis graverne ikke kan grave, ligner det et praktisk problem. Hertil siger Henrik Stubkjær, at private entreprenører i høj grad tager sig af netop denne opgave. Desuden er kirkegårdslederne tjenestemænd. Så alt i alt er han fortrøstningsfuld.

25 af 200 præster rammes af lockout - hvad med alle konfirmationerne?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce