300 millioner kroner bliver hos børnene og de unge

300 millioner kroner forbliver i børn- og ungeområdet.

300 millioner kroner bliver hos børnene og de unge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det omstridte familieområde forbliver under politisk ledelse af børne- og ungdomsudvalget.

Viborg: Der bliver ikke brug for flyttekasser på rådhuset. 300 millioner kroner forbliver i de kasser, de hidtil har ligget i.

Økonomi- og erhvervsudvalget besluttede på et møde onsdag eftermiddag, at det politiske og forvaltningsmæssige ansvar for det nødlidende familieområde stadig skal ligge hos børn og unge og altså ikke flyttes over i socialområdet.

De 300 millioner kroner udgør den sum af kommunens budget, som bruges på familieområdet.

- Vi havde en længere diskussion, for man kan argumentere både for og imod en flytning, men det endte med, at udvalget i enighed besluttede, at området forbliver, hvor det er. Det var vigtigt for mig, at vi var enige i udvalget, for området har brug for en klar holdning fra politisk side. Det er også vigtigt, at vi i forbindelse med beslutningen understregede, at området ledelsesmæssigt har vores opmærksomhed, og at vi også vil have vores opmærksomhed rettet imod, at det tværfaglige samarbejde udbygges og styrkes, siger borgmester Ulrik Wilbek (V).

Kritik

Per Møller Jensen (S), formand for børne- og ungdomsudvalget, siger:

- Jeg synes, at udvalget har truffet en fornuftig beslutning, der er med til at understøtte og udbygge det tværfaglige arbejde med børnene og de unge. Når det så er sagt, så er det også vigtigt, at økonomi- og erhvervsudvalget har understreget, at der også fremover vil være en stor opmærksomhed på familieområdet.

Da den nuværende direktør for børn- og ungeområdet Hans Henrik Gaardsøe tidligere på sommeren meddelte, at han til årsskiftet ville fratræde sin stilling og gå på pension, besluttede økonomi- og erhvervsudvalget efterfølgende at undersøge og drøfte, om der var fornuft i at flytte ansvaret for familieområdet væk fra børn og unge og over i socialområdet.

Familieområdet har været inde i blæsevejr i en periode. Afdelingen har haft betydelige vanskeligheder ved at overholde lovbestemte tidsfrister for sagsbehandling, der har været en stor udskiftning i personalet, budgetterne har kun kunnet holdes, fordi der var reserver fra tidligere år at tære på, og endelig kom der for nogle uger siden en klar kritik fra Arbejdstilsynet over arbejdsforholdene i afdelingens ungeteam.

Arbejdstilsynet gav afdelingen et påbud om, at forholdene skal være bragt i orden i maj næste år.

300 millioner kroner bliver hos børnene og de unge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce