5 gaver til manden, der intet ønsker sig


5 gaver til manden, der intet ønsker sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det kan være en næsten umulig opgave at fravriste mænd en ønskeseddel, så her kommer hjælp i form af fem gaveidéer.

JUL: Indrømmet. Vi mænd kan være usandsynligt sløje til at få skrevet mere end strømper og underbukser på ønskesedlen.

For vi har jo alt i forvejen, og det, vi mangler, køber vi selv i løbet af året.

Men måske er der alligevel en ting eller to, når det kommer til stykket. Her kommer fem idéer fra redaktionens egne mænd, som måske kan bruges til manden, der tror, han intet mangler.

1. Store isklumper

En almindelig isterning er på størrelse med det yderste led af en tommeltot. Helt fint hvis den bare skal køle et glas saftevand, men hvis du begiver dig ud i at lave lækre drinks, så er det faktisk for småt.

Jo større, den er, jo mere selv-isolerende er en isklump nemlig. Den videnskabelige forklaring er, at overfladearealet bliver relativt mindre i takt med, at massen forøges, men pyt nu med det. Det vigtige er, at en stor isterning smelter langsommere.

Det er en fordel, for når du er i gang med at mixe drinks med en 250 kroners spiritus, så er det jo ikke så fedt at ende op med en gin og smeltevand efter tre minutter.

Isterningbakken på billedet er fra Hay og koster 99 kroner. Den er lavet i silikone og kan tåle at komme i opvaskemaskinen.

2. Hold styr på dækkene

Hmm. Er det nu højre eller venstre forhjul det her?

Hvis man selv skifter mellem vinterdæk og sommerdæk, så ved man, at man skal holde styr på, hvor hjulet sad sidst. Dækkene slides nemlig forskelligt, alt efter hvor de sidder.

Mange skriver på indersiden af fælgen med en tusch, men man kan også benytte sig af disse smarte ventilhætter. På hver ventilhætte står der, hvilken placering hjulet har. VF for Venstre Forhjul. VB for Venstre Baghjul og så fremdeles.

Det er da lidt genialt, og så koster de kun 29 kroner. (Husk at der skal to sæt til - både til sommer- og vinterdækkene)

Vi har fundet dem hos Carlab, der også har mange andre sjove ventilhætter til salg, blandt andet nogle der er formet som rafleterninger og små dødningehoveder.

3. Tag modet fra cykeltyven

Der findes ikke en lås, som 100 procent kan tyverisikre en cykel, men den tyske låseproducent Abus gør alligevel et hæderligt forsøg med sin nye model af den såkaldte Abus Bordo 6000.

Det er en såkaldt foldelås, som i årevis har scoret højt i diverse tests. Alt kan selvfølgelig åbnes med det rette værktøj, men nu har Abus forsynet låsen med en tyverialarm, der hyler i vilden sky, hvis nogen piller ved den.

Hvis tyven i forvejen har en vinkelsliber med, er han formentlig ligeglad med den ekstra larm, men hvis vedkommende kun er bevæbnet med en boltsaks, så kan alarmen være den ekstra sikring, der får skiderikken til at gå videre.

Låsen er både dyr og tung (vejer over et kilo), så man skal virkelig være passioneret cyklist for at investere i den. Omvendt er cykling jo en udstyrssport uden lige, og nogle mænd investerer rask væk i cykler til titusindvis af kroner. Så dyre cykler fortjener måske netop en lås af denne kaliber.

4. Kast terningerne

Næsten alle kan lide et godt brætspil, og den klassiske familiesyssel er faktisk inde i en renæssance i disse år. Måske som en modreaktion på den hurtige livsstil, mange af os fører.

Hvis din mand/far er glad for quizspil, så prøv eksempelvis denne nyfortolkning af det klassiske Ludo. I stedet for bare at slå sig rundt på brættet, skal man her svare på spørgsmål, efterhånden som man kommer frem.

Det er godt tænkt at forny en lidt kedelig klassiker på den måde, og spillet findes i en familieudgave, så også de yngste kan være med.

Set til 299,-

5. En skån ryggen-vogn

En sækkevogn er en af de ting, man lever fint uden. Lige indtil man har en - så vil man nødigt undvære den igen.

Om det er sække med haveaffald, papkasser fra Ikea eller poser med strandsand til sandkassen, så klarer sækkevognen opgaven og sparer lænden for hekseskud.

De fås i mange forskellige prisklasser, og skal man kun lejlighedsvis bruge den til havearbejde og lignende, så kan man fint klare sig med en billig udgave fra et lavprisbyggemarked. Den viste model er fra Harald Nyborg og koster 189 kroner.

Den har to af de ting, vi her på redaktionen vil anbefale, at man overvejer. Det første er en såkaldt "udfaldsrampe", som kan klappes ned, så der bliver bedre plads til at stille eksempelvis en flyttekasse.

Den anden er massive gummihjul. De triller ikke lige så godt, som dæk med luft i, men de har én stor fordel. De kan ikke punktere. Og livet er altså for kort til at gå og lappe på en sækkevogn. Det er især et problem, hvis man har tjørnehæk i haven. Har man det, er punkterfri dæk et must.

5 gaver til manden, der intet ønsker sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce