Ældrerådet udgiver ny grønspættebog til seniorer

Annette Kløjgaard og Kaj F. Pedersen håber, at mange ældre finder den nye guide brugbar. Foto: Morten Pedersen

Ældrerådet udgiver ny grønspættebog til seniorer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ældrerådet i Viborg Kommune har netop udgivet en guide til alle over 60 år.

Viborgegnen: Vel vidende, at der næppe står noget på de 32 sider, der ikke "kan findes på nettet", så har Ældrerådet i Viborg Kommune alligevel udgivet et flot hæfte, der giver ældre i kommunen en bunke gode råd og ideer.

- I runde tal er der i Viborg Kommune 24.000 mennesker, som er fyldt 60 år, og cirka en femtedel har ikke en computer. Den del af de ældre er vores primære målgruppe, men naturligvis tror vil, at alle vil have glæde af vores guide, siger formanden for ældrerådet i Viborg Kommune, Kaj F. Pedersen.

Et lille udvalg af ældrerådet, der består af 11 medlemmer, har taget sig af arbejdet med guiden, der kan hentes på biblioteker, i de praktiserende lægers venteværelser og i sundhedscentret.

- Vi håber naturligvis, at alle vil synes om den og finde ud af, at de kan bruge den til noget, siger næstformanden i rådet, Annette Kløjgaard.

I det forgange efterår arrangerede rådet et samarbejds- og strategimøde, og på en af de første sider i den nye ældreguide præsenteres nogle af de "pinde", som rådet vil arbejde med i indeværende valgperiode.

De handler blandt andet om, at rådet vil sikre, at der holdes en stribe borgermøder, at der oprettes en Facebookside, og at opmærksomheden rettes mod mod kvaliteten af maden, der bringes ud til ældre og serveres på plejecentre.

Dertil kommer, at rådet naturligvis vil spille en aktiv rolle i seniorfestivalen i forbindelse med Snapsting, men målet er også at være mere synlig ude i lokalområderne.

- Vi vil også arbejde mere med ensomhed. I takt med, at der bliver flere ældre, bliver der også flere ensomme. Det skal vi gøre noget ved. Jeg er ikke sikker på, at det som sådan er noget kommunen kan påtage sig, men ældrerådet har jo et fint samarbejde med Ældre Sagen, og det er nok mere den vej rundt, vi skal arbejde med det, siger Kaj F. Pedersen.

Ældrerådet udgiver ny grønspættebog til seniorer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce