Ændringer på sygehusene skal følges løbende

Det lokale medlem af regionsrådet, Ib Bjerregaard (V) vil løbende have hospitalsudvalget til at følge op på, at de vedtagne ændringer på sygehusene gennemføres. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Ændringer på sygehusene skal følges løbende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ib Bjerregaard, (V), der er næstformand i regionens hospitalsudvalg, forlanger løbende opfølgning af, at de politiske beslutninger om sygehusstrukturen følges.

Viborg: Fra det førstkommende møde i hospitalsudvalget i november skal politikerne løbende have en status fra forvaltningen på, hvordan det går med at gennemføre de politiske beslutninger på sundhedsområdet, som regionsrådet traf, da man i september vedtog budgettet for 2018.

- Rundt omkring på de berørte afdelinger og specialer på sygehusene er der en stor utryghed efter det meget kaotiske forløb, blandt andet med fyring af sygehusledelsen i Viborg, som vi var igennem op til budgetvedtagelsen. Og det er baggrunden for, at jeg har bedt om en løbende status på, hvordan det går med at gennemføre de intentioner, der ligger i de politiske beslutninger om flytning og sammenlægning af specialer og funktioner, siger Ib Bjerregaard.

Ud over de fysiske og personalemæssige konsekvenser for de berørte specialer har Ib Bjerregaard også bedt om, at økonomien løbende belyses - blandt andet om de besparelser, der er planlagt som følge af ændringerne på sygehusene, nu rent faktisk også kommer i hus.

Nej til regneark

Han var under det kaotiske forløb ude med en melding om, at han ikke mener, at de teoretiske "regnearks-besparelser", som forvaltningen benytter sig af, når man flytter og sammenlægger specialer, altid er valide og realistiske. Derfor vil han have det politiske udvalg til at dykke mere ned i tallene for at se, om de vedtagne besparelser nu også kan gennemføres i den virkelige verden.

- Alle partier har jo i forbindelse med vedtagelsen af budgettet lagt megen vægt på, at der denne gang ikke spares efter grønthøster-metoden. Derfor skal vi sikre, at det sker specifikt og begrundet på de afdelinger, som forliget omfatter og ikke generelt på de involverede hospitaler, siger Ib Bjerregaard.

For Viborgs vedkommende er det i budgetforliget besluttet, at man skal have tilført operationer for brystkræft fra Randers, så der fremover kun opereres i Viborg og Skejby. Specialet for urinvejssygdomme lægges sammen med den tilsvarende afdeling i vest - men dog sådan at Viborg fortsat skal udføre undersøgelser og behandlinger, der kan foregå uden indlæggelse.

Karkirurgi mister status som selvstændigt speciale og bliver lagt sammen med den tilsvarende afdeling i Aarhus. Men Viborg skal stadig udføre en række karkirurgiske undersøgelser og operationer.

Ændringer på sygehusene skal følges løbende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce