Afgående politiker savner åbenhed i Viborg Kommune

Nina Hygum savner åbenhed i Viborg Kommune, hvor den afgående venstre-politiker har set sager skjult på en lukket dagsorden, som burde være åbne. Arkivfoto: Scanpix

Afgående politiker savner åbenhed i Viborg Kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ifølge den afgående Venstre-politiker, Nina Hygum, bliver for mange sager i Viborg Kommune sat på en lukket dagsorden. Kommunens tre største partier er klar til at se på sagen.

Viborg: Da Nina Hygum officielt sagde farvel til lokalpolitik efter dette byrådsvalg, kom hun også med en markant opsang til mange af de øvrige politikere.

Viborg Kommunes byråd har ifølge Hygum haft en tendens til at karakterisere sager som noget andet, end de reelt er, for at få dem på den lukkede dagsorden.

- Der er en kultur i Viborg Kommune, hvor man tager nogle sager med på en lukket dagsorden, som man ikke behøver at tage med på en lukket dagsorden, lød det fra den afgående Venstre-politiker.

Formålet med at få sager på en lukket i stedet for en åben dagsorden kan blandt andet være, at politikerne slipper for at tale om sagen i offentligheden - og blandt andet med pressen.

Venstres Ulrik Wilbek lagde for med et svar på partifællen Nina Hygums påstand:

- Som udgangspunkt er det ikke okay, men jeg vil give den videre til de to herrer (Per Møller Jensen og Torsten Nielsen, red.) da jeg af gode grunde ikke har haft indsigt i lukkede sager, svarede Ulrik Wilbek med henvisning til, at han ikke har siddet i byrådet i den seneste periode.

 

Åbenhed

Næste mand med ordet var socialdemokratiets Per Møller.

- Min oplevelse er, at de sager, der hører til under den lukkede del, de hører hjemme der. Jeg synes ikke, at det er det store problem. Der er fornuft i den måde, sagerne bliver placeret på, sagde Per Møller Jensen.

Er du enig i det, Torsten Nielsen?

- Ja, det er jeg. Det er et fåtal, der er lukket. Og dem der er, er der en god begrundelse for. Åbenheden har vi i vid udstrækning, konstaterede Torsten Nielsen fra Konservative.

Nina Hygum foreslår, at man tager åbenhedspolitik op på det første byrådsmøde efter valget - hvad er jeres kommentar til det?

- Det er fint med mig, hvis vi tager en runde, så det bliver præciseret, hvilke kriterier der skal lægges, når en sag er lukket. Det kan altid diskuteres, sagde Torsten Nielsen.

- Inden enhver byrådsperiode har der været et introduktionsprogram for alle politikere og retningslinjer, der er lagt fast. Og når emnet rejses - og det er ikke kun Nina Hygum, der rejser det - så er det fint for mig at få rystet posen og se på, hvad der er af interne arbejdsgange og nok så vigtigt, hvad der er af borgerinddragelse og åbenhed.

Afgående politiker savner åbenhed i Viborg Kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce