Alle inviteres til Forskningens Døgn på sygehuset

Arrangementet i forhallen på sygehuset plejer at være et tilløbsstykke. Foto: Agata Lenczewska-Madsen, Hospitalsenhed Midt

Alle inviteres til Forskningens Døgn på sygehuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Torsdag efter påske er alle velkomne til at kigge forbi regionshospitalet, som i anledning af videnskabsfestival tilbyder aktiviteter, foredrag og blandt andet måling af blodtryk og lungekapacitet.

Viborg: Sover du godt, eller snorker du som en bjørn? Er du en slapsvans, eller har du styrke i hænderne? Hvordan ser en ambulance ud indeni? Og hvordan opdager man demens tidligt i forløbet?

Det er blot nogle af de mange spørgsmål, man kan få svar på, når Regionshospitalet Viborg torsdag efter påske - den 25. april - åbner dørene for alle interesserede mellem klokken 16 og 19. Det sker som led i den årligt tilbagevendende og landsdækkende videnskabsfestival "Forskningens Døgn."

Formålet er blandt andet at gøre folk klogere på forskningen i sundhedsvæsenet og hospitalernes aktiviteter generelt. Derfor kan man også få svar på alverdens spørgsmål, ligesom man kan få målt blandt andet blodtryk, blodsukker og lungekapacitet.

Som noget nyt i år man høre en række foredrag og oplæg om forskningen på hospitalerne i Viborg og Silkeborg. Aktuelt er der tale om 18 emner inden for sundhed, livsstil og behandling af sygdomme.

Aktiviteter for børn

Særligt for børn er der aktiviteter som at bygge hospitaler i Lego, de kan tage bamsen med på bamsehospitalet, og så kan man se en ambulance og en operationsstue indefra.

De voksne kan blive testet og få ny viden og gode råd om eksempelvis søvn, hovedpine, kost og blodtryk, og det er medarbejderne fra de enkelte afdelinger og specialer, der bemander standene i sygehusets forhal og viser rundt.

- Forskning er afgørende for udviklingen af vores hospitaler og sundhedsvæsen, og derfor er det et område, som vi prioriterer højt. Forskning dokumenterer, hvordan sygdomme bedst behandles, og på den måde skaber forskningen viden til gavn for borgerne, siger Claus Brøckner Nielsen.

Han er lægefaglig direktør på Hospitalsenhed Midt, der tæller sygehusene i Viborg, Silkeborg, Skive og Hammel.

Alle inviteres til Forskningens Døgn på sygehuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce