Arsenalets leder stopper på toppen

Michael Tastesen er lidt vemodig over at skulle sige farvel til mange gode venner på Arsenalet, men glæder sig til sit nye job - og kortere transporttid. Foto: Morten Dueholm
Foto: Morten Dueholm

Arsenalets leder stopper på toppen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jobskifte. Michael Tastesen har sagt ja til et nyt job i Silkeborg for at få mere tid til at være sammen med familien.

Når nu det skulle være, kunne timingen ikke være bedre. Nok er Michael Tastesen vemodig over at skulle sige farvel til sit hjertebarn, Arsenalet, og ikke mindst alle de mennesker, der en del af det kreative iværksættermiljø, som han har stået i spidsen for i de tre år, det har eksisteret.

Til gengæld synes han, at tidspunktet er det bedst tænkelige. Arsenalet har netop fået forlænget sin kommunale bevilling, så driften er sikret de næste fire år. Og den kommende leder får en sand succeshistorie med både politisk og forretningsmæssig medvind at bygge videre på.

Det var hensynet til familielivet, der gjorde udslaget, da Michael Tastesen tog beslutningen om at sige sit job op.

»Jeg bruger halvanden time om dagen på at komme til og fra arbejde, og jeg vil gerne have mere tid til at være sammen med min søn på tre år,« fortæller Michael Tastesen, som fra nytår kan nøjes med en cykeltur på seks minutter for at komme på arbejde.

Kreative skal spille sammen

Her tiltræder han en nyoprettet stilling som eventkoordinator hos Visit Silkeborg, hvor han skal få kreative ildsjæle fra kultur- og sportsverdenen til at spille sammen og drage nytte af hinanden. Målet er at skabe mere turisme og i sidste ende mere omsætning.

»Jeg kan godt lide at arbejde i spændingsfeltet mellem kreativitet, forretning og politik, så på den måde ligner mit kommende job det, jeg har i dag,« siger Michael Tastesen.

Han ser med tilfredshed tilbage på de år, der er gået, siden han i slutningen af 2011 kastede sig ud i udfordringen med et opbygge et iværksættermiljø i tilknytning til uddannelserne på The Animation Workshop. Da Arsenalet i 2012 slog dørene op, flyttede syv virksomheder ind i en fløj i den gamle kasernes hovedbygning. I dag fylder Arsenalet hele bygningen og huser cirka hundrede mennesker fordelt på 40 virksomheder.

Levedygtige virksomheder

Det er både lykkedes at skabe nye, rentable virksomheder og sikre arbejdspladser i Viborg til animatorer og spiludviklere, som ellers ville være flyttet fra byen efter endt uddannelse.

»Af de virksomheder, der er startet her i løbet af de tre år, eksisterer 95 procent i dag. Og 87 procent bor stadig i Arsenalet,« fortæller Michael Tastesen.

En succes, som Arsenalet i sidste uge blev hædret for med erhvervsrådets Made in Viborg-pris ved det årlige Award Show.

Næste skridt bliver at skabe vækst i de virksomheder, der allerede er i huset.

»Hvor vi tidligere har koncentreret os mest om at skabe levedygtige virksomheder, er det tanken, at der fremover skal mere fokus på at skabe vækst og nye arbejdspladser i de virksomheder, som allerede er i huset,« siger han.

Udover den kommunale bevilling, som netop er kommet i hus, har Arsenalet, sammen med en række andre midtjyske iværksættermiljøer, søgt en regional pulje, der skal bruges til at ansætte en medarbejder, som udelukkende skal arbejde med forretningsudvikling.

Først og fremmest handler det nu om at finde en ny leder, der kan være med til at fortælle næste kapitel i succeshistorien om Viborg som animationsby i international klasse.

»Vi søger en leder, der kan sætter det kreative potentiale i forbindelse med den kommercielle virkelighed. Én, som er businessminded og kan pitche andres idéer og samtidig interesserer sig dybt for animation, spil og tegneserier« siger Arsenalets bestyrelsesformand, Morten Thorning.

Arsenalets leder stopper på toppen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce