Bidende kulde vender tilbage til Viborg-egnen

Vi slipper næsten for sne i den kommende uge, men frostvejret vender tilbage. Arkivfoto: Morten Dueholm

Bidende kulde vender tilbage til Viborg-egnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Viborgegnen: Hvis du har hængt den tykke vinterfrakke ind i skabet og skruet lidt ned for fyret i forventning om, at vintervejret var ovre, så må du tro om igen. Selv om vi er langt henne i marts, og vi har kunnet glæde os en dagtemperatur på omkring de seks grader mandag, så vender kulden altså tilbage til Viborgegnen.

Torsdag, fredag, lørdag og søndag bliver rigtig kolde. Ikke mindst lørdag, hvor det blæser 10 sekundmeter, og det derfor vil føles ualmindeligt koldt, når dagtemperaturen maksimalt når op på 2 minusgrader.

Det gik ellers lige så godt - når man altså har vænnet sig til at være lidt nøjsom med forårsvejr. Natten til tirsdag skulle temperaturen ikke komme længere ned end cirka tre graders varme. Tirsdag fortsætte også med plus-grader. Tre graders varme bliver det maksimale. Natten til onsdag ryger temperaturen lige under nul grader, og onsdag bliver der tre graders varme som det maksimale.

Frost hele døgnet

Derefter sætter det ind med frostvejr hele døgnet. Tordag kan temperaturen måske lige nå over frysepunktet, men fredag, lørdag og søndag holder vi os på minusgrader hele døgnet, samtidig med at det både fredag og lørdag vil blæse en del, så det føles rigtigt koldt. I den følgende uge fortsætter nattefrosten med temperaturer helt ned til minus syv natten til mandag, men dog med plus-grader om dagen med omkring de fem graders varme som det maksimale.

"Skurken" bag de kommende dages vejrudvikling er et højtryk over Skandinavien, som trækker kold luft ind over Danmark fra øst. På positivsiden er måske, at vi ikke får ret meget nedbør i den kommende tid. Kun fredag og lørdag kan der komme lidt sne, men altså i meget begrænsede mængder.

Bidende kulde vender tilbage til Viborg-egnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce