Biskoppens Snapsting-tradition får royalt besøg

Folk plejer at valfarte til Bispegården, når biskop Henrik Stubkjær inviterer indenfor - og udenfor. Arkivfoto: Preben Madsen

Biskoppens Snapsting-tradition får royalt besøg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Endnu et kongeligt islæt gæster Viborg, når biskop Henrik Stubkjær atter åbner bispegården for folket.

Viborg: Igen i år åbner biskop Henrik Stubkjær sit hjem for alle interesserede, når der er åbent hus i Bispegården under Snapsting.

I år har endda en helt særlig gæst meldt sin ankomst: Prins Joachim kigger forbi og deltager i festlighederne.

Det er fredag den 22. juni klokken 14.30-17.00, at der er "Bispemarked". Idéen tog sit udspring i 2016, da biskoppen sammen med Viborg Bryghus lavede en række reformationsøl. De blev lanceret i bispegården med musik og festivitas, og med vejrgudernes hjælp blev dagen én af den slags, som nærmest bad om en gentagelse. I 2017 gentog man kunststykket, og igen valfartede viborgenserne til.

Udover at indtage selve gårdspladsen vil der også være mulighed for en rundvisning i 1400-talskælderen under Bispegården, ligesom den store have er åben. Kaffe og kage var sidste år populære indslag på denne grønne plet, som normalt er forbeholdt de få, og hvorfra der er en sjælden udsigt til Hans Tausens Alle.

Den særlige gæst, prins Joachim, er i Viborg i anledning af Hærvejsmarchens 50 års jubilæum. Han er protektor for dette gamle stykke Viborg-historie, men kommer altså til byen allerede fredag eftermiddag. Han gør dermed sin mor, dronning Margrethe, samt svigerinde, kronprinsesse Mary, kunsten efter. Begge har besøgt Viborg for ganske nyligt.

Hans Kongelige Højhed Prins Joachim vil deltage i den sidste del af biskoppens arrangement, da han ankommer til Bispegården klokken 16.30, hvor han bydes velkommen af blandt andre biskop Henrik Stubkjær, borgmester Ulrik Wilbek og direktør Kaj Bertelsen.

Der vil som altid blive budt på lokaltproduceret fadøl, musik, taler og meget andet.

Biskoppens Snapsting-tradition får royalt besøg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce