Bo Holten og Musica Ficta i Viborg Domkirke

Bo Holten gæster Viborg Domkirke på lørdag den 8. december.Foto: presse

Bo Holten og Musica Ficta i Viborg Domkirke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En af mine meget gode venner i musikkens verden, Bo Holten, gæster Viborg Domkirke på lørdag den 8. december.

Jeg har i mine år som musiker, musikchef i Aalborg og Aarhus og fagskoleleder for Kulturskolen Viborg samarbejdet med og fulgt Bo Holten i mere end 35 år.

I mine unge år i 80'erne var Bo Holten en kunstner, som mødte massiv modstand fra parnasset. Bo formastede sig især på to områder: Han tillod sig at skrive tonal musik med melodier i dur og mol, og samtidigt brugte Bo tid på middelaldermusik fra tiden før barokken.

Begge dele blev anset for at være dybt forældet, men det skulle vise sig, at Bo i virkeligheden var forud for sin tid.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at Bo Holten til tider har haft det svært i "Den københavnske andedam". Så er det jo godt, at der altid har været bud efter Bo fra udlandet og de jyske orkestre. Flere af mine største succeser har jeg haft i samarbejde med Bo.

Her vil jeg især nævne vores mere end 10 CD-indspilninger, hvor indspilningerne af Frederick Delius med Aarhus Symfoniorkester blev udnævnt til editors choice på The Grammophone.

Senere lavede BBC i 2012 en tv-produktion i Aarhus om samme Delius, som blev vist prime time på blandt andet BBC og norsk tv, men aldrig på DR tv. Et andet meget vellykket samarbejde med Bo var indspilningen af Carl Nielsen kantater i 2009, som året efter fik DRs P2 pris for bedste indspilning.

I 1990 blev Bo udnævnt til dirigent for BBC Singers, som han arbejdede sammen med i 15 år, hvor Bo blandt andet stod i spidsen for koret ved fire proms i Royal Albert Hall. Bo har stået i spidsen for de førende Radiokor i Europa, og i 1996 stiftede Bo koret "Musica Ficta", som optræder i Viborg Domkirke på lørdag.

Bo er netop fyldt 70 år, og "still going strong", og jeg skal helt sikkert til koncert i Viborg Domkirke på lørdag klokken 15.30. Bo forener ofte tidlig musik med nutiden, hvilket også er tilfældet ved koncerten den 8. december, som byder på musik af renæssancens mester Palestrina og danske samler og julesange.

Bo Holten og Musica Ficta i Viborg Domkirke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce