Boligselskab får grønne vægge og tag af mos

Murene på boligselskabets hovedsæde på Brovej er blevet grønne, fortæller byggechef Ole Nielsen. Foto: Morten Pedersen

Boligselskab får grønne vægge og tag af mos

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Boligselskabet Sct. Jørgen vil fremover indbygge klimavenlighed i nye byggeprojekter. Det er baggrunden for, at hovedkvarteret på Brovej er blevet forsynet med grønne mure, der opfanger CO2. Et grønt tag er også på vej.

Viborg: - Vi et stort boligselskab, som er meget bevidste om vores samfundsansvar. Det vil vi gerne signalere ved at forsyne vores hovedsæde med klimavenlige grønne mure og et tag af mos, som er med til at begrænse udledningen af CO2.

Det siger byggechef i Boligselskabet Sct. Jørgen, Ole Nielsen, om baggrunden for, at de røde mure og taget på bygningen på Brovej nu bliver grønne. Det bliver især synligt på den nye facade, der kommer til at vende ud mod Vilhelm Ehlerts Allé, når Brovej lukkes for gennemkørende trafik.

Også det nye plejecenter Banebo, som boligselskabet står bag, er forsynet med grønne vægge i fire etagers højde. Og det kan blive de første af mange bygninger, som Sct. Jørgen vil gøre mere klimavenlige.

De grønne planter opfanger CO2 fra luften og dermed reduceres udledningen til atmosfæren.
De grønne planter opfanger CO2 fra luften og dermed reduceres udledningen til atmosfæren.

Klimavenlighed

- Vi er begyndt at tænke klimavenlighed og bæredygtighed ind i alle vores nybyggerier og renoveringer af eksisterende lejemål. Det gør vi eksempelvis ved at regne på, hvordan vi kan begrænse udledningen af CO2 mest muligt. Ud over at bruge mure med grønne planter, der opfanger CO2 fra luften, kan vi også begrænse udledningen ved at vælge de byggematerialer, som er mest klimavenlige, uddyber Ole Nielsen.

Sidst på året sender boligselskabet byggeriet af 55 lejligheder i den nye bydel Arnbjerg i udbud hos håndværkerne. Og det bliver et byggeri, hvor klimavenlighed og bæredygtighed for alvor er tænkt ind i projektet.

- Arnbjerg bliver en meget grøn bydel, for det er eksempelvis et krav, at regnvandet skal løbe i åbne render og genbruges i et kredsløb, så man ikke skal bruge strøm på at pumpe regnvandet væk fra området, siger byggechefen.

Kollektiv trafik

Han tilføjer, at det også er tænkt ind i lokalplanen, at der skal være let adgang til kollektiv trafik til og fra den nye bydel, så familierne ikke behøver at have to biler, ligesom det er planen, at boligselskabets nye lejligheder skal forsynes med et bæredygtigt grønt tag - ligesom på hovedsædet på Brovej.

Også græsarealerne ved det nye byggeri i Arnbjerg bliver mere miljørigtige og bæredygtige.

- Vi vil ikke slå græsset så ofte, som vi ellers plejer at gøre, og på en del af arealerne vil vi i højere grad lade naturen råde. Det betyder at de vilde blomster får lov til at gro - til gavn for både biodiversiteten og specielt for insekter, som der er blevet mange færre af i de senere år, fordi de mangler velegnede levesteder, siger Ole Nielsen.

Boligselskab får grønne vægge og tag af mos

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce