Boligselskab vil overvåge brandhærget kælderrum

Blokkene ved Gl. Aalborgvej har været ramt af tre påsatte brande. Foto: Morten Dueholm

Boligselskab vil overvåge brandhærget kælderrum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre påsatte brande i en kælder på Gl. Aalborgvej har ført til, at Boligselskabet Viborg nu vil bede om lov til at sætte kameraer op under boligblokken.

Viborg: I september og oktober sidste år blev der tre gange sat ild til en kælder under lejlighedskomplekset på Gl. Aalborgvej 71-75, som rummer i alt tre opgange med hver seks lejligheder.

I dag, mandag, er der indkaldt til ekstraordinært møde i hele afdelingen, kaldet Afdeling 9, og der er kun et punkt på dagsordenen:

Opsætning af videoovervågning i det brandramte kælderrum.

Det er Boligselskabet Viborg, der ejer de i alt fem gule boligblokke, som ligger som perler på en snor langs Gl. Aalborgvej.

De fem ejendomme har fem forskellige kældre, og det er altså kun bygningen længst mod nord, der har været ramt af de påsatte brande.

Utrygheden er værst

Et par måneder senere beder Boligselskabet Viborg således beboerne i afdelingen om lov til at opsætte videoovervågning netop her.

- Både vi og bestyrelsen i Afdeling 9 synes, at det er en god idé at øge trygheden. Det vil vi gøre vores bedste for, siger boligselskabets direktør, Grethe Hassing.

Der har jo ikke været brand i et par måneder - hvorfor gør I det her nu?

- Ja, det ved jeg ikke. Det gør vi bare. Vi mener, at det kan være en ekstra god ting at have, siger hun.

Efter den første brand valgte man at låse yderdørene, så det umiddelbart krævede en nøgle at komme ind. Alligevel gentog det sig altså to gange.

Er I overraskede over, at politiet ikke har anholdt nogen i sagen?

- Nej, det ved jeg ikke, om vi er. Jeg er sikker på, at politiet gør sit arbejde, siger Grethe Hassing, der ikke er bekendt med, at der skulle være sket fraflytning fra blokken, siden brandene begyndte.

De påsatte brande blev ifølge Hassing slukket ret hurtigt, men der skete alligevel materiale skader, som det har kostet penge at udbedre.

- Selvfølgelig koster det altid noget, men det er utrygheden, der er det værste, mener Grethe Hassing.

Det vil ikke få nogen betydning for huslejen, hvis beboerne beslutter sig for at godkende opsætningen af videoovervågning i nummer 71, 73 og 75, tilføjer hun.

Den passage, man foreslår indført i husordenen i afdelingen, er formuleret således, at der kan etableres videoovervågning, men kun når der er tale om kriminalitetsbekæmpelse- og forebyggelse.

Mødet holdes klokken 17.00.

Boligselskab vil overvåge brandhærget kælderrum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce