Borgmesteren skal redegøre for stadionsag

Et stort flertal i byrådet pålægger nu borgmesteren at svare på en række konkrete spørgsmål i den langstrakte sag om stadionnavnet. Arkivfoto: Morten Dueholm

Borgmesteren skal redegøre for stadionsag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et stort flertal i byrådet pålægger Torsten Nielsen (K) at redegøre for, hvad den langstrakte og endnu ikke afsluttede sag om stadionnavnet har kostet Viborg Kommune indtil nu.

Viborg: Kun den konservative gruppe på fem medlemmer stemte på onsdagens møde i byrådet imod, at borgmester Torsten Nielsen (K) forpligtes til at svare på en række konkrete spørgsmål, som Enhedslistens Flemming Gundersen har stillet ad flere omgange.

Gundersen har spurgt borgmester Torsten Nielsen om, hvor mange timer og hvor mange kroner kommunen har brugt på sagen om salget af rettighederne til stadionnavnet og Energi Viborgs efterfølgende køb af navnet. 

Og Enhedslisten har også bedt om en oversigt over de gange, hvor sagen har været på dagsordenen i byråd og økonomiudvalg, en opgørelse over indtægter og udgifter i forbindelse med sponsorater og salget af navnerettighederne og en opgørelse over de samlede advokatomkostninger.

Det har borgmesteren nægtet at svare på med henvisning til, at det vil kræve for mange ressourcer i den kommunale forvaltning, og at Flemming Gundersen i øvrigt selv har mulighed for at finde nogle af svarene på kommunens hjemmeside.

På byrådsmødet fastholdt borgmesteren, at det vil kræve mange mandskabstimer at svare på spørgsmålene i sagen, der begyndte helt tilbage i 2010 og som endnu ikke er afsluttet. I øjeblikket overvejer Konkurrencestyrelsen, om Viborg Kommune har ydet ulovlig støtte til Viborg FF ved at sælge rettighederne til stadionnavnet billigt og efterfølgende tvunget det kommunalt ejede Energi Viborg til at købe navnet.

 

Krav på svar

Flemming Gundersen mente ikke, at det kan være særlig svært eller tidskrævende at svare på i alt fald tre af spørgsmålene, og med hensyn til tidsforbruget kan man jo vælge at angive et skøn for timeforbruget, sagde Gundersen.

Venstres gruppeformand Ib Bjerregaard mente, at byrådsmedlemmer har et naturligt krav på at få den slags oplysninger, og at det ikke kan være særlig ressourcekrævende, mens SF's Søren Gytz Olesen mente, at det vil være fair at give Enhedslisten de ønskede oplysninger.

Det var resten af byrådet - med undtagelse altså af de konservative - enige i, så nu skal borgmesteren altså svare på Flemming Gundersens spørgsmål. 

Borgmesteren skal redegøre for stadionsag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce