Brandvæsenets tillidsmand: Ikke de store problemer i Viborg

Brandmændene i Viborg oplever ikke de helt store problemer i samarbejdet med beredskabschef Klaus Vibe Hebsgaard. Arkivfoto

Brandvæsenets tillidsmand: Ikke de store problemer i Viborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brandmændenes tillidsmand oplever, at samarbejdet med ledelsen og kollegaerne i Silkeborg er blevet bedre de seneste måneder.

Viborg: - Vi har måske i højere grad end vores kollegaer i Silkeborg accepteret, at der ligger en landspolitisk beslutning om, at kommunernes brand- og redningsberedskaber skal samles i færre og større enheder. Og at det er en beslutning, som vi ikke kan ændre på, så derfor må vi forsøge at få det bedst mulige ud af situationen.

Det siger tillidsmanden for brandmændene på stationerne Viborg og oplandet, Folmer Frederiksen, om de samarbejdsproblemer, der angiveligt er i forhold til ledelsen og specifikt beredskabschef Klaus Vibe Hebsgaard og mellem brandfolkene i Viborg og Silkeborg.

- Siden evalueringsrapporten blev fremlagt for et halvt års tid siden, er der taget en række initiativer fra ledelsens side, som er med til at trække samarbejdet i den rigtige retning. Det er min oplevelse, at der er begået fejl fra begge sider - både fra ledelsen og medarbejderne. Men helt overordnet synes jeg ikke, at vi har haft de helt store problemer i Viborg - hverken i forhold til ledelsen eller i samarbejdet med kollegaerne i Silkeborg, føjer tillidsmanden til.

Forskel på kulturer

- Jeg vil gerne give beredskabschefen kredit for, at han selv har taget initiativ til at få beskrevet problemerne i evalueringsrapporten. Og så er jeg også glad for, at både han og formanden for beredskabskommissionen, Silkeborgs borgmester Steen Vindum, har givet udtryk for, at man bare må acceptere, at der er forskellige kulturer og traditioner på de to hovedstationer i Viborg og Silkeborg, siger Folmer Frederiksen.

Han understreger, at man uden problemer løser brandvæsenets kerneopgaver, selv om man for tiden har to ledige stillinger som deltidsbrandmænd i Viborg. Men det dækkes ind af de omkring 20 heltidsansatte på stationen i Viborg.

Folmer Frederiksen er her efter nytår kommet med i beredskabskommissionen med observatørstatus uden stemmeret.

- Det tager vi også som udtryk for, at ledelsen gerne vil samarbejde bedre med os på gulvet, understreger den lokale tillidsmand.

Brandvæsenets tillidsmand: Ikke de store problemer i Viborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce